Inzerce
Inzerce
Inzerce

Mareček 5.měsíc (srpen)

Téma: 1. rok
26.10.2012 22:24:52

PÁTÝ MĚSÍC

A máme tu pátý měsíc. Je to neuvěřitelné, jak rychle to letí. Při těhotenství jsem měla pocit, že se to vleče, ale po porodu - chtěla bych trošku pozastavit čas.

Co zvládáme:

Byli jsme na přeměření u paní doktorky, máme 7600 gramů a cca 70 centimetrů. Po konzultaci začínáme na noc dávat kaši, protože je prcek dost neklidný. Po pravdě, vůbec to nepomohlo, protože mu kaše příliš nechutná - musíme vymyslet, jak to připravit, aby mu to chutnalo. Když mu ovšem dám hotový výrobek mlíčko s kaší, tak je nadšený a všechno zbaští. S příkrmy máme začít až na půl roce, nicméně začala jsem mu dávat mrkvičku a ta mu opravdu chutná. Také dostal přesnídávku, kterou jsem vyrobila. Byli jsme na prohlídce u neurologa, protože se malej klepal. Ale vše je naprosto v pořádku, prostě se klepe, protože má "radost". Pan doktor doporučil ještě odběr krve. Odběr udělala sestřička u nasí paní doktorky a já trpěla s Marečkem. Krev nechtěla týct a tak ho musela dvakrát píchnout do prstíku a pak mačkat prstík, aby se naplnily dvě odměrečky. Dostali jsme další dávku Hexy a Synflorixu. A také se nám podařilo prvně otočit na bříško (24.8.), jelikož stále nosí dvě plínky navíc, bude to asi ještě chvíli trvat, než mu to půjde. Paní doktorka navrhovala, že mu můžu dávat kalhotky, ale já byla raději pro ty dvě plínky.

          

 

Také jsme museli dokoupit naší zásobu bašty, protože už nám tak nějak docházela. Mno a když už byla mamka v tom objednávání, tak přibrala kaše a další mňamky . 

 

Zajímavé akce:

Setkání s kamarádkama - tento měsíc byl plný návštěv. Nejdřív nás navštívila teta Šárka, která nám návštěvu slibovala už hodně dlouho. Pak jsme jeli navštívit tetu Lenku, která čeká dvojčátka - dva kluky a jeden se taky bude jmenovat Mareček. V neposlední řadě u nás byla zase teta Angie, kterou má Mareček moc rád. A nakonec jsme se sešli s tetou Gábinou - mamčinou kamarádkou ze základní školy. Všem holkám se Mára moc líbil, všichni si ho chtěli chovat a nechat (teda až na tetu Lenču, ta bude mít s těma svejma dvěma prckama svých starostí dost)

                    

     

Kešování - udělali jsme několik výletů za krabičkama. Část strávil Mareček s tatínkem v autě, třeba když baštil, ale část hezky pozoroval okolí a vezl se v kočárku. Jednou jsme se také zastavili na baště s nádherným výhledem. Když se nad tím zamyslím, výhledy byly všude nádherné! Také to bylo trošku nebezpečné, když jsme se my, Burdíci, vypravili na strom, protože v jeho koruně byla krabička. 

       

              

Sychrov - udělali jsme si nádherný výlet na Sychrov. Ten den bylo strašlivé horko a tak jsme se chtěli jet ještě vykoupat, ale musím uznat, že se nám v parku tak moc líbilo, že jsme se tam hodně zdrželi a na koupání už pak nebyl tak nějak čas. Je to krásné místo, potkali jsme spoustu lidí, ale i tak jsme měli pocit, že jsme v zahradě sami. Mareček pozoroval stromy a byl naprosto spokojený. Koupili jsme si i zmrzlinku a tak i prcek dostal kousíček ochutnat. A pak jako tradičně mamka vyndala foťák a udělala pár krásných foteček!

     

              

Výlety k tetě na zyhradu - zjistili jsme, že u tety na zahradě je to taky moc supr. Krom toho, že tam teta má ohromnou třešeň a když se pod ni Mareček postaví v kočárku, tak ji dokáže hodiny pozorovat, tak teta také dost často hlídá děti od bratránků a to je pak teprve žůžo. Nikdy jsem neviděla Marečka tak spokojeného, jako když se kolem něj holky honily a křičely u toho. Nevěděl, na kterou se má podívat dřív, kterou si dřív ulovit a na kterou se dřív smát. Chodíme tam rádi a já moc doufám, že oni nás tam i rádi vidí. 

  

Přesnídávka - tak jsme se rozhodli, že prckovi uvaříme přesnídávku. :o) já, která ji nikdy nevařila, jsem si našla na netu, jak na to a vrhla se po hlavě do toho. Chtěla jsem švestkovou, ale kde vzít švestky. Brácha jich na zahradě moc neměl a hlavně je chtěl nechat zkapalnit. Takže jsem se hodně koukala po okolí, protože koupit je - ty ceny mě opět jednou dostaly. Když jsme byli na výletě za krabičkama, objevili jsme místo, kde nejezdí moc aut a kde u silnice je "přešvestkováno" a tak jsme vyrazili. Přesný popis najdete zde :o) http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/90. Musím uznat, že přesnídávka se fakt povedla a prckovi moc chutná. 

   

Cvičili jsme pro pomoc - jak se tak vyskytuju na facebooku, jsem přihlášena i na Liberecké maminky. Je to skupina ženských tady z liberecka, které si navzájem prodávají věcičky po svých dětech. Jednou se tam ale objevil článeček, který popisuje velice smutné události v jedné rodině, která bydlí zde na liberecku. A jak slovo dalo slovo, tak jedna paní cvičitelka zorganizovala cvičení jehož veškerý "výdělek" darovala této rodině. Více informací najdete zde http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/88

   

Dovolená - na konci měsíce na nás čekala ještě jedna krásná událost. Vyrazili jsme na další dovolenou. Je to už taková tradice. Začalo to tak, že vždy jeden týden prázdnin trávili všechny děti od bráchů u babičky. Jak byli straší, tak se dost těžko hledal týden o prázdninách a tak se celá akce začala přesouvat na první týden školy. Babička a děda vždy pronajali chaloupku v Hamru nad jezerem a tam se všichni nastěhovali a užili si tam hezký týden. Teď, když není dědeček, zařizovaly jsme to s babičkou my dvě. Dětska přijela sice ne na celý týden, tak různě se tam střídala, ale já s Marečkem, babička a ještě teta jsme tam strávili celý týden. Celý krásný týden. Hezky nám svítilo sluníčko a tak jsme chodili na procházky a páchali různé blbosti v okolí. Jen teda na můj vkus v noci byla moc zima. Nejspíš i Márovi a tak mi tam dva dny tak nějak dost ponocoval a budil se. Jak jsem k němu chodila jen v košili, tak jsem prostydla i já a zablokovaná záda na sebe nedala dlouho čekat. Ale jinak to byla opravdu naprostá spokojenost - mám ráda svou rodinu!

   

  

              

Musím říct, že si to pravdu velice užívám. Jen občas nějaký mráček přijde ze strany mého zaměstnavatele, ale jinak je to moc krásný čas, který bych si přála, aby nikde neskončil :o( :o). Mareček je strašný piškuntálek a velice rád mi se vším pomáhá!

Tady mi pomáhá s rovnáním ponožek 

a moc mu chutnaj :oD

 

Tak to je pro tento měsíc myslím si všechno, v dalším nás čeká hodně zajímavostí, nějaké to očkování, plaváníčko, budeme žádat o pas a vydáme se do Zoo!!

Poslední změna: 11.11.2012 20:34:57
Diskuze
  • Moc hezky napsané ... je vidět jak si to ty i Mareček užíváte. Vypadá tak spokojeně :) A máte skvělé fotky! Moc se mi líbí ta nahatá v přírodě a ten indián je fakt super :D Jinak už se taky těším, až s malinkou vyrazíme na kešky!!! 
    evasantos   | 06.11.2012 10:23:07 | Reakcí: 1, poslední: 06.11.2012 10:30:52
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Jasně, kešovat se musí. Tak moc jsem se těšila, že až budu na mateřské, že budu kešovat o sto šest a nějak to nevychází. V okolí to mám vysbírané ... a na cesty do dáli mi chybí auto - mno budem muset začit jezdit vlakem :oD.
      Jinak moc děkujeme za pochvalu, to vždy potěší. Co se focení týče, tak jsem se odhodlala a začala chodit na kurz focení, tak jsem zvědavá, o kolik se mé výtvory zlepší :oD
      Buik   | 06.11.2012 10:30:52
      Reagovat | URL příspěvku
  • Luci je to moc hezké vyprávění, Mareček vám dělá opravdu radost   taky tetičky si broučka užívají     moc pěkné fotky, nejvíc se mi líbí malý indián   Mareček bude mít jednou hezkou vzpomínku, jak jste si jeho miminkovské období dokázali krásně užívat  
    jezurka   | 05.11.2012 18:03:31 | Reakcí: 1, poslední: 05.11.2012 20:29:10
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Je, to mě těší ... a máš pravdu malý indián prostě vede, to se tam do něj pustil bratranec a strejda :oD, oba dva si to užívali a moc se u toho smáli a tudíž se smál i Mára.
      Mareček je vážně naše zlatíčko - celá rodina na něm tak nějak visí. Potom, co odešel můj taťka to bylo takové malé světýlko na konci tunelu a jsem moc ráda, že nám to naše světýlko tak krásně svítí!!
      Buik   | 05.11.2012 20:29:10
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×