Inzerce
Inzerce
Inzerce

Negativní léto 2011 aneb BOL se zbláznil

Téma: K zamyšlení
22.07.2011 03:49:03

Milé BOLky stávající i budoucí, jako by nestačilo, že se mi tohle léto nedaří co může... Doufám, že se to, co se zde děje v poslední době brzy změní zase k lepšímu, ale jelikož je to teď pro mne dosti překvapující, nepochopitelné a bláznivé téma a asi na to stejně nezapomenu, chci o tom všem něco napsat přímo do blogu.

Když jsem sem před dvěma lety přišla, hned jsem se registrovala, bylo mi tu jedině příjemně, přehledná stránka s odbornými texty i s pohledy samotných maminek, moc milé holky, poradily, pochopily, podržely... Po celé těhotenství byl BOL moje svatyně. Když jsem porodila prvního syna, delší dobu jsem zde nebyla, ale když jsem konečně začla opět chodit, holky mě příjemně uvítaly zpět a já se nadále svěřovala, ptala se a vše bylo v pořádku.

Až do mého osobně prvního srazu BOL.

Na srazu na mě děvčata koukaly jak na špatný vtip, jen proto, že se jim něco zdálo špatně a přitom věděly prd jak to u nás chodí a dle mne i přítele bylo vše v pořádku, nedokázaly nic říct a když ano, odpověděla jsem a bylo to vzato blbě. Téměř měsíc po srazu jsem na BOL nechodila, jelikož jsem byla zklamaná, pak jsem se ale otřepala, dělala jakoby nic a dále přispívala.

Teď téměř po dvou měsících se projevilo, že jsem zde byla dokonalým terčem pomluv. Většinu jsem si tedy přečetla v příslušné kolonce a byla naštvaná do běla. Malý prý byl málo oblečený (což nebyla pravda), přikrytý ve večerní zimě jen dekou (ve skutečnosti měl fusak, teplou deku a ještě Davidovu mikinu přes sebe v kočárku), strašně plakal prý proto, že už chtěl mít klid a jít spát (rostly mu zoubky, na usínání v hlučnějším prostředí je zvyklý a snad jako matka nejlíp vím co je mému dítěti, že pláče), objevily se lži, že nám bylo nabízeno vše možné (ze jmenovaných různých věcí nám byla nabízena jen chůvička, kterou ovšem nemám ozkoušenou, tak jí moc nebudu důvěřovat, tudíž jsem ji odmítla), holky se se mnou prý nebavily proto, že jsem se bavila s přítelem a uspávala malého (já se s lidmi bavím i při uspávání a s přítelem jsme většinu času spíš jen mlčky seděli...) a co mě dorazilo, že jsem nemohla ani pomluvy dočíst do konce - debata o tom, že jsme spali místo v hotelu v dodávce, kterou jsme přijeli (to snad ani nepotřebuje komentář...). 

Tak jsem holkám napsala své, většina to přijala a omluvily se, tak jsem si řekla, že to tu ještě zkusím a budu nadále spokojená přispěvatelka, také proto, že mi docela dost holek napsalo krásné povzbudivé vzkazy a i na tom srazu jsme koneckonců předtím potkali i lidičky, kteří se s námi po ten zbyteček večera normálně bavili a neměli žádné hloupé předsudky. Za to jim chci poděkovat, jinak bych na ten BOL po srazu možná vážně už nepřišla. Díky patří Sunny s manželem, Val.J35 a ještě jednomu tatínkovi, který jako jediný měl též celou dobu dítě u sebe v kočárku jako my a bral to úplně normálně.

Teď se ale každou chvíli řeší zase jiné holky, že něco podle ostatních provedly atd. Třeba medox byla označena za lhářku a pohádkářku, prý si vymyslela potrat a synovy problémy...U toho nevím přesně která bije, ale rozhodně si nemyslím, že by si žena něco tak vážného mohla vymýšlet, leda že by ji tu ještě nikdo neznal a byla by to nějaká třináctka, která si sem z nás přijde dělat srandičky. Obvinění vůči ní mě opět nakrklo a řešil se ještě někdo, možná ještě o dalších ani nevím.

Teď je tu toho hnusného pomlouvání tolik, že ani nestíhám číst, velice se těmto pomlouvačkám hodí nová kolonka 48 hodin, kde příspěvky po 48 hodinách mizí. Byla vytvořena za účelem, když někdo chce napsat třeba něco, co ho momentálně štve na manželovi, tchýni apod., ale je to stav dočasný (jako se to prostě občas stává, že vás někdo namíchne až na něj máte chvilkovou alergii), tak si vylijete vztek do této kolonky, ale když by náhodou měl ten dotyčný o kterém se píše narazit na BOL, tak aby neměl moc šanci se o sobě dozvědět zlé věci, leda že by to zrovna vychytal v těch 48 hodinách, kdy ten příspěvek tam bude. I tak je to sice sprosté pomlouvání za zády, ale pořád to mělo sloužit pouze k tomu vylít si to zde a v rodině nedělat peklo, jenže teď tam lítají i pomluvy na ostatní BOLky a ty by si podle mne měly říct narovinu co si o sobě myslí, jelikož to rodinné vztahy nerozboří, jen se vymění názory a buď se vše vyjasní nebo si nadále nemusí ty dotyčné psát. Nic těžkého, jenže holky se nadále chovají jako 13tileté slepičky.

Neříkám to o všech, prostě některé, občas i ty od kterých bych to nikdy nečekala, jmenovat nebudu, teď honem nevím, ale prostě se u ošklivého příspěvku někdy objeví i jméno človíčků, kteří mi přišli vždy fajn. Bolí mě z toho u srdíčka, protože to tu vnímám jako svou jednu velkou kamarádku, která mi už dva roky naslouchá, radí a povzbuzuje a teď se to tu takhle s prominutím sere.

Když už jsem přišla o kamarádky v normálním životě, nechci už přijít aspoň o tu celkovou jednu velkou virtuální, takže vás holky prosím vyjasněte si vše narovinu, nebudou tu další bolavá srdíčka, až každá zjistí, že se bavíte zrovna o ní a ona myslela, že jste kamarádky. Vždy se vše dá nějak vyřešit, což byste jako dospělé ženy měly vědět a to vám říká zrovna ani ne dvacetileté telátko ;) Věřte, že každý bude radši, když se ho narovinu zeptáte, až se vám u dotyčné nebude něco zdát, než když budou později zbytečné dohady, horlivé přestřelky. Moc vás prosím... BOLE VZPAMATUJ SE!

 

Mám vás ráda "kelišky"! :)))

Poslední změna: 22.07.2011 03:49:03
Diskuze
  • Dobře jsi to napsala   . Tento novodobý způsob komunikace v sobě skrývá i tahle temná místa. Bol je podle mého názoru dnes už opravdu velkým mořem oproti tomu, když začínal. Chodila jsem zde kdysi (před skoro 4 roky), když se mi narodila dcerka. Pak jsem se odmlčela (právě proto, že člověk tady tomu věnoval dost času a svým způsobem byl závislý). A nyní, když jsem opět těhotná, vrátila jsem se. Přijde mi však, že někdy člověk cítí z jistých reakcí snahu popíchnout, neříkám záměrně ublížit. PSANÁ slova, od pisatele, kterému hold nebylo naděleno zrovna umění psát, si člověk může totiž vynaložit zcela jinak. Bohužel jsou tady i Ti, kteří své úmysly asi myslí zcela vážně a těm bych vzkázala, ať nesoudí druhé, když ho OSOBNĚ neznají!!! Věřím, že by si ani jedna z nás nepřála být terčem za své jednání, konání či životní úděl. TAK se prosím podle toho chovejme HOLKY BOLKY      
    škubanek   | 23.07.2011 08:42:18 | Reakcí: 2, poslední: 26.07.2011 16:44:36
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Je jasné, že občas se stane že při psaných slovech to mnohdy vypline jinak, než bylo myšleno, ale to co se tu dělo teď, to byla hrůza teda.
      Děkuji za podporu a tu pochvalu na začátku   
      CAndy91   | 26.07.2011 02:28:45
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Víš, mně se třeba teď docela dotýká (nejen když jsem těhotná, podle mě by mi to vadilo i tak) ..... když někdo má nějaký problém a píše ho do diskuse v těhu a jiný místo, aby podpořil a utěšil, popř. poslal k lékaři, píše....co všechno za hrůzy to nemůže znamenat. V takových věcech by měl být člověk opatrný než něco vyřkne. To je můj názor. Neříkám, že člověk má být sladký. Ale nemůže ordinovat na dálku   Není zač, člověk si hold musí o některých lidech udělat obrázek sám. Myslím, že jde poznat časem co od koho čekat  
        škubanek   | 26.07.2011 16:44:36
        Reagovat | URL příspěvku
  •       hezky napsáno   
    velvet20   | 22.07.2011 22:55:42 | Reakcí: 1, poslední: 26.07.2011 02:25:34
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  •   diky,ze jsi to psala do blogu a konecne se nebude porad nekde neco pitvat..uzivej si maleho a pritele a BOL se vzpamatuje neboj...to je rok co rok kdyz je okurkova sezona
    Liberte   | 22.07.2011 11:26:09 | Reakcí: 1, poslední: 26.07.2011 02:25:18
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Minulý rok jsem tu ani nic nezaznamenala, možná proto, že jsem chodila převážně do kolonek o těhotenství  Tak snad máš pravdu a spory ustanou   
      CAndy91   | 26.07.2011 02:25:18
      Reagovat | URL příspěvku
  • A víš co to dalo mě? Že třeba občas radši sedím tady a krafu o blbostech a nebo důležitých věcech. Ale nejdu ven, s kamarádkama apod. Taky jsem narozením tondy přišla o někoho. Ale ještě pár kamarádek zbylo a jak jsem nad tím přemýšlela. Tak já bych je asi časem a postupně vyměnila za BOl. Taky jsem tu seděla místo abych se učila na příjmačky. Což bych teda asi kdyby nebyl bol třeba uklízela nebo si četl anebo tak :) to učení mě moc nelákalo. Ale prostě mám pocit, že bol bere docela dost času. Ale kvůli kamarádkám a tomu že se tu dobře kecalo mi to zase nepřišlo jako nějáká hrůza.
    Ale teď jsem si uvědomila, že je to vlastně fakt spíš virtuální svět. A plno lidí nemusí být takoví jací se zdají. A prostě že bych si spíš měla snažit udržet těch pár kámošek co mám. Měla bych vztach s nima budovat a upevnovat. přecijen když se jim dlouho neozvu tak se nemůžu divit že mě taky nevyhledávají. Stejně tak jako že místo večera stráveného na bolu, ho radši strávím s Martinem a asi to naší první manželské krizy taky dost pomůže. Takže ono i něco zlé je pro něco dobré (já to tedy tvrdím furt). Zítra jdu na pivní festival nebo co to je s jednou kamarádkou. Příští výkend jedu pod stan s další kamarádkou. A budu utužuvat a užívat si reálná přátelství. A třeba i i holky z bolu co znám o sobně a padly jsme si do oka ted budeme kamarádky spíš v reálu než zde.
    Pak bude víc času na tondu, psa a mám takový jeden bezva plán. Ale psát to sem nebudu. Protože by to mohla být lež...ale taky se na to moc moc těším :)
    Takže tohle ber jako příležitost třeba si i najít někoho venku s dětátkem (i když vím že to není snadné) a v reálu být spokojená   
    medox   | 22.07.2011 10:01:00 | Reakcí: 12, poslední: 26.07.2011 02:23:50
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
            heky festak a stanovani
      Liberte   | 22.07.2011 11:26:43
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        děkuju, jsem sama zvědavá kam to vlastně jedu. Prý tam bude hodně druhů piva :) víc nevím. každopádně mám docela radost. joo a ještě začnu chodit na zumbu :) se musím pochlubit. Cvičí se tady ve vedlejší vesnici. jen se teda dost stydim že to neumim a oni už jedou dva měsíce. třeba se tam taky s někym seznámim :) jsem tě tu ulovila a ted na tebe mluvim co :)
        medox   | 22.07.2011 12:03:51
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          Tu Zumbu určitě zvládneš. Na první lekci neočekávej žádné zázraky a asi se i dost spotíš a zadýcháš, když na to nejsi zvyklá, ale and tě to neodradí.
          zanlena   | 22.07.2011 14:14:53
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE:
            Ještě jsem na srazu povídala jak bych na ní chtěla chodit vid :) a pak tady u hospody je cedule že tam probíhá každý čtvrtek zumba s katkou :)
            Včera to nevyšlo ale příští týden už jdu. No jsem na sebe zvědavá. Aerobick mi vůbec nejde pletou se mi nohy a neudýchávám to. ALe tohle se mi líbí i ta hudba a je to takové živé a veselé. Tak snad mě to fakt neodradí. Taky se tam budou všichni znát a já budu cizí tak jsem z toho nervozní.
            medox   | 22.07.2011 14:37:03
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE:
              Tak se tam alespoň seznámíš. Třeba né na první lekci, ale časem.
              zanlena   | 22.07.2011 14:40:08
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE:
                No to právě hrozně doufám. A říkám si že nemá cenu se jich děsit. Bud si budu jen zumbovat a plést se jim pod nohy a nebo jako bonus se i se známim :) je tu pár nových rodin nově přistěhovaných tak tu třeba ty maminy taky nikoho neznají a budou tam chodit. Jsem na ně chtěla hupsnout venku, ale tady nikdo venku nechodí všichni jezděj autama a nebo jsou na zahradách 
                medox   | 22.07.2011 14:44:20
                Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      jezisi, to urcite, nikdy by nikdo nemel vymenit pocitac, ani neco tak uzasneho jako BOL, za realny zivot.
      Ja sem nejdu, pokud nemam vsechno hotovo a deti nespi.
      zajic   | 22.07.2011 12:02:51
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        JJ taky sem nechodím když je toník vzhůru stejně by mi jen vydloubával klávesy :) ALe poslední dobou mám pocit, že jsem tu víc než je zdrávo. Hotovo teda taky většinu věcí mám a ty co ne tak mě to zase moc netrápí. Ale to je asi tím vstáváním v 5 ráno. Všechno si udělám než se tonda probudí a pak se tu půl dne kopu do zadku :)
        Jinak jsem zatím bol nevyměnila za kamarádky :) ale spíš jsem líná a taková pohodlná někam jít. A když se doma nenudim neb sedim na bolu. Tak jsem moc nikam nehcodila.
        medox   | 22.07.2011 12:07:14
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
          Tak si to všechno pěkně užij. 
      zanlena   | 22.07.2011 14:13:16
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Jinak Baru, já dřív chodila s Petříkem na procházky a kecala jsem jen tady na bolu, ale teď odpoledne chodíme ven na hřiště a jsem za to ráda. Poznala jsem tak sousedky na mateřské a dobře si pokecáme a s jedněma jsme dokonce vyrazili na výlet a ještě něco plánujeme. Jen tedy doufám, že se nám ta maminka se synem neodstěhuje, protože chlapeček je Petříkův velký kamarád a maminku jsem si zase oblíbila já. Chystáme se, že si spolu sami dvě třeba zajedeme někdy do Brna na nákupy.
      zanlena   | 22.07.2011 14:20:25
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Jj jak nemám nikoho k sobě s dítětem a kamarádky pořád v práci. Tak jsem byla vždycky ráda že si můžu úopkecat alespon tady. Tam kde jsem bydlela jsem taky nikoho před tím neznala. Ale tady budeme dlouho kamarádky až v praze. Tak se moc snažím si tu někoho sehnat :) bylo by fajn mít nějákou maminku na pokec.
        medox   | 22.07.2011 14:38:27
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já sem chodím převážně v noci, když už spí jak David tak malý. Ale je fakt, že by se měl člověk snažit si ty kamarádky venku zase najít, nebo zkusit obnovit stará přátelství, popřípadě si najít nějakou novou aktivitu, třeba jak říkáš ty Zumbu...Já se zase už strašně dlouho chystám na orientální tance a furt se nemůžu dokopat, buď na to nebyly peníze nebo čas a teď by to snad šlo, tak zkusím probrat s Davidem hlídání po těch pár hodin co bych vždycky byla pryč a snad to vyjde 
      Užij si stanování s kamarádkou 
      CAndy91   | 26.07.2011 02:23:50
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×