Inzerce
Inzerce
Inzerce

všem starostlivým matkám ...!!

Téma: 1. rok
05.11.2010 09:46:27

Všem starostlivým matkám...

 

Tak už jsem stoprocentně přesvědčená, že co se týče očkování proti rotavirům, nejedná se o žádný marketingový tah. Věděla jsem, že maličký chlapec od jedné mé známé měl nějaké zdravotní potíže, které by odpovídaly příznakům způsobené rotaviry. Proto jsem si s ní domluvila schůzku, abych si ujasnila, zda je očkování opravdu nutné. Její vyprávění mě docela vystrašilo. Řekla mi, že to byl pravděpodobně nejhorší týden v jejím životě. Je tomu už pár let, co malý Pavlík z ničeho začal mít opravdu silný tekutý průjem. Bylo mu tehdy necelý rok, o nákaze rotaviry má známá neměla ani tušení, vůbec nechápala, co se děje. V té době stále kojila, bála se proto, že je něco špatně s jejím mateřským mlékem. Druhý den bylo ještě hůř – Pavlík prý brečel čím dal častěji, bolelo ho bříško. Když vyzvracel jeho oblíbenou přesnídávku, nevydržela to a utíkala na pohotovost. Tam jí vysvětlili o co se jedná a poradili jí, aby v malých dávkách Pavlíka stále krmila a hlavně aby mu dávala po troškách častěji napít. Během dalších dvou dnů průjem mírně slábl, zvracení ustupovalo, ale stejně měla hrozný strach. Musela být s Pavlíkem pořád doma, neustále ho přebalovala a omývala.  Momentálně očekává své druhé dítě a o tom, že by měla ušetřit za nadstandardní očkování, vůbec neuvažuje. Až to bude mít Sabinka za sebou, určitě popíšu veškeré podrobnosti!

Poslední změna: 05.11.2010 09:47:04
Diskuze
  • Tak to kamarádka měla štěstí,že byly aspoň doma :-) My zůstaly týden v nemocnici a pak další týden doma přísná dieta a po ní znova krmení od začátku jako od miminka :-( nejkrutější byl týden v nemocnici,synovi bylo 17 měsíců a sunar vůbec nesměl a dietní mléko jsem do něj vůbec nedostala,takže vyhrál rýžovej odvar ... dnes už vím,že i když to dávaj v reklamě není na škodu si to raději promyslet a očkování dítěti dát :-) Je to měsíc co kamarádka skončila se svým 3měsíčním synem v nemocnici s rotavirem a za dva dny jí přijali i staršího syna s rotavirem,který kvůli nim skončil i na jipce a byla na sebe naštvaná,říkala mi:jediné očkování co jim nedám a oni to chytnou,taky už dnes ví,že se nevyplatí ani doktorku poslouchat a raději mít paličatou hlavu v určitých věcech ... :-)
    matyna   | 31.03.2011 21:45:29
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×