Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vyšlápněme si s Mackem

<< ZPĚT na titulní stránku Mateřského centra

Téma: Cestování, výlety, dovolené v ČR
16.04.2011 22:27:47

autor: mc0224  
Vizitka
Fotogalerie

Vyšlápněme si s Mackem

Opět tu máme jaro, první květy jsou tu, a to je ten nejlepší okamžik vyrazit do přírody. Pro letošní jaro jsme si pro vás připravili trilogii výletů k řece Sázavě. Všechny výlety budou dostupné vlakem, který nám v Kolovratech jezdí každou chvilku, a pro snadnější zapamatování se budou konat vždyprvní sobotu v měsíci. Počítat můžete s celodenním výletem, při kterém naše nohy našlapou od 7 do 12 km. Snažili jsme se vybrat takové trasy, které jsou vhodné pro děti a případně i pro kočárky, pokud se však i přesto objeví hůře schůdná soutěska, skalní převis nebo hlubší brod, určitě se najde dost pomocníků, kteří kočárek přenesou. Nyní již konec legrace a představíme ve stručnosti jednotlivé výlety, které se uskuteční za příznivého počasí.

 

2.4.2011 na Medník za kvetoucím kandíkem

Délka 7-9 km, odjezd z Kolovrat v 8.13 vlakem směr Hlavní nádraží, předpokládaný návrat vlakem s příjezdem v 17.12. Většina cesty bude sledovat naučnou stezku údolím Sázavy na vrch Medník, zpestřením pak bude předpokládané nalezení kvetoucí vzácnosti. Většina oblasti je totiž typická habrovými doubravami a bučinami s výskytem kriticky ohrožené liliovité rostliny kandíku psího zubu. Mezi další zajímavosti patří těžba zlata v lokalitě zvané V jámách.

 

7.5.2011 od Sázavy k Sázavě přes Lštění

Délka 8-10 km, odjezd z Kolovrat v 8.43 vlakem směr Benešov, předpokládaný návrat vlakem s příjezdem v 17.12. Nejprve půjdeme z Hvězdonic podél Sázavy ke zřícenině tvrze Odranec, dále podle potůčku do kopce kolem samot Dubsko až na bývalé přemyslovské hradiště Lštění. Vlakem zpět budeme odjíždět ze zastávky Čtyřkoly.

 

4.6.2011 Zlenická tvrz

Délka 7-10 km, odjezd z Kolovrat v 8.43 vlakem směr Benešov, předpokládaný návrat vlakem s příjezdem v 17.12. Tentokrát pojedeme vlakem do Senohrab, odkud budou naše kroky směřovat po žluté turistické značce k Sázavě, odkud po krátké zastávce vyrazíme do kopce na zříceninu hlásky Zlenice ze 14. století. Zpět se vrátíme lesem a po modré značce do Senohrab.

 

Vzhledem k rozmarům nejen počasí budou informace o výletech průběžně aktualizovány.

 

Pro účastníky

Na sebe oblečení do přírody (může být bláto, větvičky s trny, kameny, ...), v případě nejistého počasí pláštěnku, svačinu a pití (pokud půjdeme na jídlo, pak většinou až na konci výletu), vhodné je malý dalekohled a pokud předpokládáte oddělení se od skupiny pak i mapu, atd. Odhadněte prosím své síly vzhledem k délce trasy, která většinou vede po lesních cestách či pěšinách a může být i fyzicky náročnější. Na cestu od nás vždy dostanete základní mapku, několik slov o zajímavostech, které cestou potkáme a několik základních pokynů pro cestu.

Cestu si hradí každý sám, stejně jako případné občerstvení.

Každý odpovídá při cestě sám za sebe a za své děti.

Poslední změna: 16.04.2011 22:27:47
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×