Inzerce
Inzerce
Inzerce

Mareček 8. měsíc (listopad)

Téma: 1. rok
04.12.2012 20:23:12

 

OSMÝ MĚSÍC

Toto uteklo, další měsíc je za námi ani nevíme jak. Opět jsme toho nestihli tolik, kolik jsme měli naplánováno, ale i tak toho nebylo málo. Máma i táta (tedy já a přítel) někde chytili angínu a tak jsme si hezky doma poleželi (teda táta ležel a máma všechno obstarávala, že :oD).

Koulíme se na míči

Co zvládáme: 

Zaznamenali jsme drobný posun v lezení, nebo v našem případě spíš v couvání. Malej se vzepře na rukách a tím se posune dozadu. Převalování jde víc na jednu stranu - ale paní doktorka řekla, že to zatím nemusíme řešit, že to tak bývá. Pokrok máme v mluvení - zvládáme bababa, mamama a vyjímečně i gagaga. Jako úžasnou zábavu pro tento měsíc vidí v tom, že hlasitě haleká a čeká, jestli mu někdo odpoví a taky klapání pusou naprázdno. Perfektně se mu zlepšuje drobná motorika - dokáže vzát do prstíčků malé předměty, nejraději loví jezdce u zipů, ale klidně sbírá na koberci drobečky (naštěstí je nejí). Nočník začíná být náš kamarád, ale nevím, jestli chápe, co po něm chceme, na druhou stranu, je nadšení, když mu pak nočník ukazujeme, hladíme ho a chválíme. Berany, berany duc jsou stále skvělá hra, která ho víc a víc baví. Taky dělání baf třeba na tátu a nebo vyhazování do vzduchu. Pomalu ale jistě si začínáme sedat - zvlášť, když je v košíčku a může si hrát s hračkama. O sezení se ovšem snaží jak na houpadle, tak v autosedačce nebo v kočárku a když to nejde, tak se strašlivě zlobí a vzteká. Vůbec, začal se strašlivě vztekat, když mu něco nejde. Na kontrole u paní doktorky nám bylo naměřeno 73 cm, váha 8570 gramů a obvod hlavičky 44cm :o). 

Nerušit, přemýšlím

 

       

                 Hele mami, já lezu                                              Hele mami, já letím

Zajímavé akce:

 Plaváníčko - Opět za sebou máme tři plaváníčka. Jedno jsme museli odvolat, protože u nás řádila ta angína. Mareček je opravdu šikula, potápění mu nedělá problémy. Na signálek reaguje úplně skovstně. Pokračujeme v tom, že si sedá na hranu bazénku a pak jako kdyby skákal do vody. Jemu se ale nejvíc líbí, když děláme "pusu, pusu, pusu". Paní cvičitelka vezme Marečka na druhou stranu bazénu, než jsem já. Pak začne říkat to pusu, pusu a spolu s Marečkem se blíží ke mě. Já se k nim také přibližuji a když jsem na dosah, tak si vrazíme pusu! Mára se u toho vždacky tak krásně směje. 

 

  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/153
  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/149
  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/164

 

Na koníkovi - na velkým koni byl Mareček s tátou, ale teď je to u nás ve stylu všechno sám. Takže mi bere lžičky, bere lahev - a musí si to drže sám. Když jsme viděli ty koníky, tak jsme si řekli, že ho na ně zkusíme dát. On byl nadšenej, byl to zase nový pohled na svět. Ale rozhodně nejvíc ho upoutala hříva toho koníka, protože se snažil ji s prominutím SEŽRAT. 

Vánoční focení - jelikož se nám blíží ty vánoce a já chci vyrábě vánoční PFka, muselo dojít i na vánoční focení. Je pravda, že to je jen částečné, protože pak chci dělat především fotečky u stromečku, ale nedalo mi to - dala jsem Marečkovi oblečeníčko, ve kterém bude u štědrovečernýho stolu - Santa Claus a pustila se do toho. 

První návštěva knihovny - když jsme byli na vítání občánků, dostali jsme poukázku do knihovny pro Marečka zdarma. Nedalo mi to a tak jsem se tam vypravili - chtěla jsem mu udělat jeho první průkazku. Jenže platnost této průkazky je jen rok a myslím si, že Mareček zatím nemá nic z knížek. Z toho důvodu jsem si tam udělala průkazku jen já a jeho aktivujeme až příští rok, až ta moje skonči. Hned jsem si tam půjčila několik knížek o focení a když jsme jeli domů, tak byl Mareček trošiku v kočárku utiskovanej :o).

 

  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/154

 

Malujeme - chtěla jsem s Marečkem vyzkoušet opět něco nového. Taky jsme se chtěli zúčastnit jedné soutěže a tak jsme se dali s chutí do toho. Mareček si rád hraje s barvičkama, to jsem zjistila už když jsme obtiskávali ručičku, když byl malý. I tentokrát se mu to moc líbilo. Štěteček, kterým jsme nanášela barvičku na jeho tlapičku, ho krásně lechtal a tak se u toho moc smál. Když jsem mu ukázala, že může bouchat do stolu, tak bouchal. Libilo se mu, že tam po něm zůstávají čmouhy. Ale s určitýma partiema jsem mu musela maličko pomoc. Myslím si, že výsledek se nám docela povedl. V příštím měsíci vám napíšeme, jestli se nám podařilo v soutěži něco vyhrát :o).

        

 

  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/144

 

Fotíme kluky - taky jsme se vypravili ke kamarádce na dvojčátka. Stavovali jsme se u ní už v předchozím měsíci a Mára byl z návštěvy nadšený. Nevěděl, na které miminko má koukat dřít. I tentokrát se mu tam líbilo - nejspíš to teda bylo tím, že tam maj i pejska a pejsek se Márovi věnoval, dával mu pusinky, očuchával a Mára se chechtal a byl nadšený. Když jsem začala fotit prcky, tak mi tam dokonce usnul. Byl opravdu moc hodný. A fotečky, ty se taky moc povedly, maminka i tatínek kluků byli nadšeni. :o)

 

  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/156

 

Děláme věnce a PFka, pečeme - prostě pracujeme a tvoříme, všechno to, co k vánocům patří. Mára mi ve všem asistuje. U věnců mi rovnal šištičky a rval větvičky. Je to úžasné, dám mu malou větvičku do ruky a on si s ní dokáže půl hodiny vystačit. Ale je fakt, že když mi vrací to, co má pak v ručičce, už se dá dost těžko poznat, že to byla větvička. On jí nestrká do papuly, on ji prostě cupuje ručičkama. Když jsem připravovala těsto, dala jsem si ho v židličce ke kredenci a tak pozoroval každý můj pohyb. Když jsem pak pekla, posadila jsem ho do vozíčku. Hezky se tam rozvaloval a pozoroval mě. A když jsem se vrhla na PFka, tak to komentoval. Koukal na sebe na kompu, jako kdyby mi pomáhal vybírat :oD. 

 

  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/161

 

Píšeme Ježíškovi - tudle jsem se bavila s jednou kamarádku a ta mi říkala, že budou s malou psát Ježíškovi. Nechápavě jsem ji odpověděla, jak to jako chtěj udělat. Ona mi začala vykládat, že půjdou do hračkářství, ona jí tam ukáže hračky a ty které bude chtít prostě a jednoduše napíše na seznam. (Představila jsem si Máru, on se klepe úplně na všechno - hračka, autíčko, ponožka, plína, kapesník - takže pro nás todle nebude ta správná cesta.) Proto jsem vzala papír, vytiskla na něj krásný rámeček, dala prckovi pastelky a ať si tam namaluje to, co chce od Ježíška. Byla jsem docela překvapená, když i správně uchopil pastelku. Malovat mu teda ale nešlo. Jediné, co se mu dařilo, bylo bouchat do stolu, ale jak tak bouchal, ujížděla mu ručka a tudíž dělal i čáry a kola na papíře. Takže, napsal Ježíškovi, ale je otázka, jestli skutečně dostane to, co si přál, protože rozluštit jeho rukopis nám zatím dělá potíže :oD. 

    

 

  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/157

 

Druhý sníh - tak nám zase začalo sněžit. Je to nádhera, já sníh naprosto MILUJU. Myslela jsem si, že i Mára bude mít radost, ale nevím, nezdá se. Chtěla jsem ho vzít ven, aby si mohl sednout do snížku. Jelikož neumí ještě moc sedět, vzala jsem malou přepravku a myslela si, jak bude nadšený. Omyl - opak byl pravdou - koukal na mě jak na vraha. Takže ani druhý snížek se mu nezamlouvá, tak snad napřesrok :oD

Čert a Mikuláš - poslední akce tohoto měsíca byla v Hypernově. Chtěli jsme s prckem jít do Intersparu a tam si počkat na čerta a Mikuláše, ale tam bohužel posunuli dobu konání a proto jsme se raději vypravili domů. Byl to vůbec den blbec a tak jsme chtěli celou akci odpískat. Ale jak jsem si tak hledala něco na netu, Hypernova hodila odkaz na Facebook, na němž byla tato trojice vyfocena. Nedalo se nic dělat, zavelela jsem, že vyrážíme :o). Mareček zatím nevím, co je to čert a MIkuláš a tak z nich neměl nejmenší strach. Nechal se od nich i chovat. A ve chvíli, kdy mu dali pytlíček s dobrotama, byl s nima nejlepší kamarád. Tak to jsem zvědavá, jak to bude napřesrok.

 

  • http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/162

Akce, který chystáme na další měsíc jsou jasné. Nejdřív se chceme podívat na Coca Cola náklaďák, pak budeme uklízet a nakonec snad budeme mít poklidné vánoce. Takže i Vám přejeme krásné vánoce a ať je všichni ve zdraví přežijeme. V novém roce více štěstí, zdraví, lásky a spokojenosti, než v tomto roce, ať je jen líp. 

 

 . 

Poslední změna: 11.12.2012 07:36:19
Diskuze
  •   máte opravdu spoustu zážitků a hezkých fotek     nejvíc se mi líbí ty, na kterých Mareček přemýšlí.. vypadá to, že z něho bude nejmíň právník nebo atomový vědec     hezké a veselé Vánoce i vaší rodince!
    jezurka   | 11.12.2012 22:38:53 | Reakcí: 2, poslední: 12.12.2012 10:31:40
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Jako povím ti jedno - babička prohlásila, že Mareček se nebude moci živit manuálně :oD a proč?? Mno on jde do všeho jen těma dvěma prstíčkama - jako kdyby se nechtěl umazat. Místo aby to chytnul celou tlapou, aby mu to nikam neuteklo. Ale jinak by to rozhodně mohl být elektrikář, jak moc ho zajímají všechny drátky a zásuvky :oD
      Buik   | 12.12.2012 08:21:58
      Reagovat | URL příspěvku
  • Moc krásné Luci. Zažíváte toho s Marečkem tolik... Je to šťastné miminko 
    iva.haferova   | 11.12.2012 21:57:37 | Reakcí: 1, poslední: 11.12.2012 22:08:56
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • vy jste pěkně akční rodinka!   
    danicka84   | 11.12.2012 08:48:05 | Reakcí: 1, poslední: 11.12.2012 22:08:28
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×