Mareček 10. měsíc (leden)

Téma: 1. rok
03.02.2013 21:28:08

DESÁTÝ MĚSÍC

Potkala nás zase nemoc v rodině a tak jsme toho moc nepodnikli, ale i tak to byl krásný měsíc, který nám krom jiného přinesl i nás první zoubek.

Co zvládáme:

Takže přesně, jak jsem si myslela, přeskočili jsme plazení a začali jsme líst hezky po kolínkách. Jsou to mety, jak se dokáže přemisťovat. Největší legrace je, když já jsem v kuchyni a on si samozřejmě doleze přímo pod sporák. Já kuchtím a on na mě doráží a když si ho nevšímám, tak se tak jakoby naštve, otočí se a leze co nejdál od mě, aby tam začal něčím bouchat. Nevím, jestli vypozoroval, že pak za ním dojdu a rychle si ho všímám :oD. Dokonce nám prvně lezl i v baráčku na plaváníčku. Co se převalování týče, tak se občas otočí i na druhou stranu, hlavně když společně dovádíme. V poslední době se velice hlasitě projevuje - když pustím hračku, tak si s ní pobrukuje, když se mu něco nelíbí, tak začne hezky zhlasita halekat a také se hodně rád poslouchá, když povídá. Od paní doktorky jsem dostala vynadáno, že ještě nestaví komíny a nehraje si s těma kostičkama, jak se vhazují do otvoru (takže jsem je urychleně vyndala a už si s nima hrajeme). Další věc, co se naučil je, že z lezení se obratně posadí. Někdy mu sice překáží nohy :oD, protože udělá překážový sed a neví, jak dostat druhou nožičky dopředu, když na ní sedí. Dvakrát nám také spadl na čumák a tekla mu červená a jak se to stalo?? Jednoduše, rozhodl se, že z toho sezení se pokusí postavit na nožičky, ale ručkama zůstal stále na zemi a pak sebou třísknul. Noční vztekání nás rychle přešlo, ale jen na úkor toho, že s ním jdu do pokojíčku, dám si ho na klín, začnu mu zpívat a houpat. Pravdou je, že do pěti minut spinká (ale babča mi furt říká, že si na sebe pletu hezky bič). Začal natahovat ručičky, když jde někdo kolem, protože se chce nosit. Stále více miluje pejsky, když jdeme kolem nějakého, tak na ně štěká.

                  

                  Bude ze mě eletrikář                                             nebo účetní 

Zajímavé akce:

 Vánoční foceníčko - nedalo mi to a dokud jsme doma měli ještě stromeček, tak jsem rychle udělala pár foteček. Mareček krásně spolupracoval, jen foťáček trošku zlobil. Asi se bude halt muset pořídit nový. Den na to jsme zlikvidovali stromeček - přišla jeho mamča, vzala Máru ven a my se snažili. Byla jsem zvědavá, jak zareaguje na to, že tam už stromeček není. Takže když se vrátili zvenči, tak divně koukal do obyváku, ale po chvíli ho to přešlo, protože jsme mu tam zase dali jeho ohrádku a ta byla plná hraček. 

                                       

                            

Sáňkování - jelikož napadlo opravdu hodně sněhu, chodili jsme ven sáňkovat. Mamka vždycky nabalila kluka, dala ho do zavinovačky, přivázala na sáňky, sjela s ním výtahem a pak už jsme se brodili sněhem. Sáňky si Mareček okamžitě zamiloval. Myslím si, že nejdůležitější důvod je v tom, že když jedeme kolem nějakého pejska, Mára ho parádně vidí a co víc, když na něj začne štěkat, tak pejsek většinou přijde ještě blíž. Sáňkovat jsme šli k babičce před barák, má tam takový kopec. Obávám se, že Marečkovi se ale nejvíc líbilo to, že tam řádila jiná děcka a dělala strašlivý rámus. Mára jen koukal, žasnul, vyvaloval oči, halekal, aby na sebe upozronil, ale jinak byl samozřejmě sladkej :o).

                  

Lezení - mám ohromnou radost, Mareček začal konečně pořádně líst. Vždycky spíš couval, nebo se houpal na místě, ale teď se do toho konečně opřel. Chtěl pod stromeček k dárkům a jelikož jsem ho tam nedonesla já, tak musel vyrazit sám!

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/226

Plaváníčko - jedno plaváníčko jsme sice museli vynechat, protože jsme byli všichni tak nějak nemocný, ale jinak jsme poctivě chodili. Proběhlo tam několik příběhů, třeba s Pavlíkem, ale jinak nám chodila Viki, takže Mára byl v sedmém nebi. Jednu hodinu jsme byli tři dětičky v bazénku. To nebylo teda příliš ideální, ale jelikož se stejně dělaly jen fotečky z potápění, tak se to dalo přežít. Jo a jen tak mezi námi, hotečky potopeného Máry, které jsem dělala já, byly daleko lepší než ty, co nám poslala paní lektorka (se také musím pochválit, protože jinak to nikdo neuděál :oD).

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/235

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/236

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/237

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/238

První zub - výše se zmiňuji, že celá rodinka byla nemocná. On dokonce i Mareček měl teploty a jelikož začal kuckat, tak jsem se vypravila i k doktorce (jen mezi námi, byli jsme 6 na řadě a strávili jsme tam 4,5 hodiny - tomu se říká produktivita práce :oD). Ale Mára samozřejmě nemocný nebyl, jen měl kašel, zjistilo se totiž, že mu vyrašil první zoubek. Všimla jsem si toho, když nám u paní doktorky dali pitíčko do kelímků a Mára nafasoval ještě lžičku a jak jsem mu tu vodičku po lžičkách dávala, slyšela jsem, jak to cinká - a byl tem prevít jeden a jak moc nás pomučil! Mareček si ho poctivě chrání a nechce ho nikomu ukázat, ale říkala jsem si, že by bylo hezké, kdyby mu třeba napsala "zoubková víla", že už ví, že mu rostou zoubky a že si ho napsala do seznamu a že čeká až mu první zoubek vypadne, aby mu pak mohla splnit nějaké to přání (nebo, cože dělaj zoubkové víly??).

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/234

Naivní divadlo - pročítala jsem nějaké noviny, co nám hází do schránky a ve kterých jsou různé informace o tom, co se tady u nás v Liberci děje. Když jsem se dostala skoro až nakonec, byla tam zmíňka, že Naivní divadlo pořádá prohlídky zákulisí s tím, že se dostanete i mezi loutky. Nedalo mi to, řekla jsem Martinovi a on nám hned dva lístky rezervoval. Byla legrace prodrat se davem odcházejících z dětského představení, ale nás tlačil čas a tak jsme nemohli čekat. Ujal se nás jeden velice příjemný pán a začal nám vyprávět o divadle. Protáhl nás vším možným :oD, ale největší část jsme strávili u loutek. Viděli jsme staré a vyřazené loutky (uložené ke spánku) a taky nové loutky, se kterými hrají a nebo trénují představení. Mareček byl nadšený, na všechno si chtěl šahat a hrát si s tím, jen ten taťka, kdyby mu toho víc dovolil :o). 

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/239

První pokus o stání - nějak se nám to začíná rozjíždět, tento měsíc začal pořádně líst a co víc, začal se pokoušet vstávat. Doteď ho to ani nenapadlo, ale ta zvědavost, to je prostě PREVÍT. Kluk totiž chtěl moc vidět, co to mamka na tom gauči dělá, co si to čte a jediná možnost, jak to uvidět byla, že se chytne přehozu, co je na gauči, přitáhne se a všechno si dobře prohlídne. Zjistil, že to dole, není jen na ocucávání a cákání ve vodě, ale že se s tím dají dělat i jiné, daleko zajímavější věci :o). 

http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/241

Jo a ještě, absolvovali jsem 10měsíční prohlídku a máme 73,5 cm a 9230g. Jen ta délka se mi příliš nezdá, protože to by podle sestřičky prcek za dva měsíce vyrostl jen o půl centimetru :oD. A když vidím, jak se mi nevejde na podložku, tak to není určitě možné a vyrostl víc, halt příště musí pořádně natáhnout nohy :oD. 

Poslední změna: 06.02.2013 21:53:55
Diskuze
  • ahoj Marečku! jsi moc šikovný kluk     máte bezvadné fotky - nejvíc se mi líbí ta z plavča a taky na saních   a spoustu zážitků...
    co myslela paní doktorka těma kostičkama, že by už je měl strkat do správných otvorů? naše Bei má 7 měsíců a nevím nevím, jestli to do té doby zvládne, když sotva bere věci do ručiček a přendává z jedné do druhé.. to se mi zdá brzo  
    tak se mějte hezky a těším se na další vyprávění   to už bude Mareček možná chodit  
    jezurka   | 08.02.2013 22:13:16 | Reakcí: 1, poslední: 09.02.2013 07:43:11
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Mno měla na mysli, že by si s těma kostičkama měl přinejmenším hrát, aby trénoval jemnou motoriku. My tady máme takových kostiček několik druhů, ale přiznám se, že mě ani v nejmenším nenapadlo, že by si právě už měl hrát tak, že ty kostičky dává do dírek. Ale už trénujeme. Má vždycky takovou radost, když kostička zmizí v dírce ... ale do dírky ji musím dát, nebo postrčit já ... tak možná časem :oD.
      Jinak děkujeme za pochvalu, potěšila :o)
      Buik   | 09.02.2013 07:43:11
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×