Mareček 16. měsíc (červenec)

Téma: 2. rok
20.08.2013 07:07:02

ŠESTNÁCTÝ MĚSÍC

Ani jsem si nevšimla, že nám utekl další měsíc a já totálně zapomněla zaznamenat, co se nám v něm přihodilo, nebo co jsme si užili. :o) musím to urychleně napravit. Uznávám, že to do jisté míry bude tím, že se nám pomalu, ale jistě blíží svatba a že je s tím poměrně dost práce. 

Co zvládáme:

V chození děláme stále velké pokroky, z toho mám opravdu radost, sice stále balancuje, ale už nepadá. Líbí se mu, že si může dojít tam, kam chce a tudíž se mu vůbec nelíbí třeba v kočárku. Respektive, kočárek je supr, když jedeme, ale jak zastavíme, tak hned vystupuje (a to doslova, zvládá si sundat popruhy z rukou, naštěstí popruh kolem pupíku mu nejde rozdělat :oD). Taky nám panáček začal povídat, sice zatím to není moc nic, ale opravdu se snaží. Strašně se po nás opičí, je to až legrační, jak moc se snaží a to nejen gesta, ale prostě i činy. :oD stále se snaží kouřit jako tatínek, už se mu třikrát podařilo úplně zničit cigarety. Nejhorší je, že už je Martin opravdu uklízí, ale Mára je umí vyhledat - asik na to má dobrý čuch, či co. Začíná jíst vidličkou a lžičkou, ale je fakt, že mě to stojí dost nervů, protože to je pak všude. Ale jo, patří to k dovednosti, kterou by měl zvládat, tak se nedá nic dělat, musí se to zkoušet :o). 

Zajímavé akce:

V rámci zajímavých akcí jsme toho příliš nestihli. Teda jak se to vezme. Byli jsme 14 dní na dovolené, což samo o sobě je spousta zajímavých akcí. Také se přiblížil náš termín svatby a tak jsme se místo ježdění na výlety museli soustředit na něco úplně jiného. Na druhou stranu, Mára u všeho asistoval a to s takovým nasazením, že mě to až rozesmívalo. 

Dovolená v Jižních Čechách - na dovolenou v Jižních Čechách jela velká část mé rodiny. Byla tam s námi babča a brácha s celou rodinou, samozřejmě také přítel od bráchovi dcery, takže Mára měl spoustu a spoustu hlídačů a lidí, kteří si s ním hráli. Chodili jsme se koupat, vždycky jsme ho naložili do židličky na kolo a vyrazili jsme. Voda se mu moc líbila, sice když se s ním šlo do hloubky, tak začínal křičet, nebo se bát, ale jak mohl běhat po břehu a cákat si dle libosti, tak ho nikdo nemohl dostat pryč. Udělali jsme si výlet do Třeboně a Jindřichova Hradce. Myslím si, že víc se mu líbilo v Jindřichově hradci, proto tam jsme ho vypustili do parku a on si tam mohl pobíhat, jak se mu chtělo. Večer jsme hráli karty, opíkali a nebo jen tak chodili po okolí. Bydleli jsme v chaloupce, kterou jsme měli pronajatou. Výhoda byla v tom, že ohromná zahrada byla oplocená a tudíž nám Mára nemohl nikam utéct. Chodil si trhat rybíz a byl zlatíčko. Ale taky chodil hrabat do záhonků, cákal se v konvicích, nebo strhával zdivo z chaloupky. Postupem času jsme mu museli zamezovat kočárkem a židlema cestu za barák, protože by se mohlo stát, že až bychom baráček předávali majiteli nazpět, měl by zadní stěnu sloupanou.

Dovolená na Baltu - popisu této skvělé dovolené jsem věnovala jednu samostatnou kapitolu. Bylo to opravdu nádherné a mohu jedině doporučit. Ten kdo by si to chtěl přečíst podrobnějí, tak ať si klikne sem: http://blog.babyonline.cz/buikovo-o/clanek/2030

Přípravy na svatbu - tak jako to by bylo na jednou dlouhou a tak říkajíc nekonečnou samostatnou kapitolu. Tolik práce, zábavy, ale zároveň i potíží :o) a to všechno kvůli jednomu dni, který je tak rychle pryč :o). Ale svatba byla nádherná, to opravdu jo. Zároveň jsem ráda, že už to máme za sebou a že zase můžeme žít tím svojím normálním životem, protože co si budeme říkat, bříško roste, starosti a potíže narůstají :oD a člověk si jen stačí říkat, jak to letí. (Svatbě by měl být tady na BOLu věnován vlastní oddíl, tak uvidíme, zda to vyjde :o)). 

Chodíme - a jako největší událost u nás je to, že Mára chodí. Teda už nejen že chodí, on vysloveně lítá. Nedá se zastavit a tudíž i my za ním lítáme a občas opravdu nestíháme. Všude se snaží být první. Hlídá ho celá rodina, ale i tak je schopný nám utýct. Nebojí se ani cizích lidí a nebojí se být sám, takže já mám o starost navíc. Líbí se mi, že když lezl po čtyrech, tak podle dupání sousedi pod náma hádali, že už chodí. Nechodil a to netušili, jak bude dupat teď :oD. 

Poslední změna: 15.09.2013 22:07:19
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×