Inzerce
Inzerce
Inzerce

Mareček 17. měsíc (srpen)

Téma: 2. rok
15.09.2013 21:44:04

SEDMNÁCTÝ MĚSÍC

I srpen, potažmo začátek září nám utekl velice rychle. Nevím, jak je to možné, že ten čas tak letí. Když jsem prcka čekala, tak se to všechno tak neuvěřitelně vleklo a teď ... teď bych občas moc chtěla zastavit ten čas!!!

Na klouzačce

Co zvládáme:

Takže, z chození jsme přešli rovnou do stádia běhu. Občas mu vážně ani já sama nestačím! Na začátku září jsme byli v chatičce na takové menší dovolené a tam nás teda všechny hezky proháněl. Ještě, že nás bylo víc a mohli jsme se střídat. Teď doma, bych na něj měla teda opravdu vyndat ty kšíry a bez milosti je používat, protože vůbec neposlouchá, když mu člověk řekne stůj, nebo pojď sem!

Zlepšuje se v mluvení, zlvádá více slovíček a dalo by se říci, že opravdu rozumí tomu, co mu říkáme. Umí donést to, o co si mu řekneme. Odnáší po sobě věci do koše, utírá si pusu (když slintá a to je teď dost častu, protože nám rostou další zoubky). Když jsme u toho, má devět zubu, ale další tři mu rostou (má jedničky a dvojky nahoře, jedničky dole a pak tři stoličky). 

Máme nějaké problémy s jedením, chce toho strašlivě moc stihnout a tak raději nejí, aby už mohl běhat. Takže věci, které dříve miloval a nemohl se nabažit, teď klidně odkládá. Nic méně, většinou ho prostě nějak přesvědčím a on si nakonec dá říct. 

Nastal čas, kdy nám Mára začal líst do zásuvek. Doteď je pouze otevíra. ale je to tak týden čtrnáct dní, začal z nich vyndávat věci, přendávat věci, dávat tam svoje věci - takže se nám dost věcí "někam ztratilo". Vůbec neposlouchá na slova, zavři to, nelez tam, tam nemáš hračky atd. :oD. 

Konečně si zamiloval stavění komínů z kostek, dávání kroužků do pyramidy, vhazování tvarů (kostiček) do otvorů, konečně se nechá povozit na autíčku, co máme doma a co víc, začíná se mu líbit na kolotoči, klouzajdě a dneska dokonce jel na mašině v krámě. Sice jel na stojáka s vyděšeným pohledem, ale JEL :oD!!

Zajímavé akce:

Baltská dovolená - do tohoto měsíce nám zasahovala samozřejmě i Baltská dovolená, o které jsem psala již v předchozím měsíci. Ale znovu to zde rozebírat už nebudu, i když na ni máme spoustu krásných vzpomínek!!!

Brácha nebo ségra - jako další bod nám sem vlezlo i druhé mimi. Museli jsme totiž abslovovat několik návštěv u doktora, v nemocnici a dokonce rozhovor s genetikem (v tom posledním případě ale tedy Mára byl hlídán babičkou a nikde se tam naštěstí nevyskytoval). Jak se zdá, sourozenec nám přináší i pár starostí a tak u nás nebyla ani moc nálada na nějaké chození po výletech, jančení, skotačení (někdy jsem kvůli tomu spíš bulela a ten malej broušek mě chodit utěšovat, tulil se se mnou, jako kdyby mi říkal, neboj, to bude dobrý!!) A jen tak mezi námi, zdá se, že to bude zase chlapák, chjo, já se té holčičky snad nedočkám!!!!!

Houbaření - chodíme ve velkém houbařit - máme velký košík a v něm máme do slova a do písmene houby. Jak jsme slyšeli, že jsou houbařské žně, hned několikrát jsme vyrazili, ale světe div se, nic jsme nenašli.

Pečení svatebních kolůčků - i to nám zasáhlo do tohoto měsíce, protože svatba se nám neuvěřitelně přiblížila!! Mareček byl neuvěřitelný pomocník a to bez legrace, z počátku nechtěl ani ochátnávat :oD. Pobíhal tam a měl ohromnou radost, když se nám mohl plést pod nohy. Já osobně jsem s pečením pomáhala tak monžá hodinku a i za to jsem dostala vynadána, že nevěsta by neměla nic podobného dělat!!

Shánění oblečení na svatbu - tak jako i to byl boj. Na Máru nikde neměli tu správnou velkost, stále jsme jezdili do města a hledali a stále se vraceli s nepořízenou. Už jsem to pomalu začala vzdávat s tím, že mu teta něco ušije, když se u nás objevila babička a MĚLA!! Další boj byl pak s Martinem, když nechtěl koupit novou košili, že on prý košile má. Což o to, má, ale mě přijdou spíš do žluta, než bílé :oD a tak i jeho jsem vytáhla do města a košili mu koupila :o). 

Další akce kolem svatby - ve většině případů byl Mára se mnou. Třeba když jsme s fotografem procházeli, kde se chceme nechat fotit. Nebo když jsme byli upřesňovat podrobnosti v restauraci. Když jsem byla stříhat kytičky na svatební stůl. Ale bylo pár akcí, kterých se neúčastnil - rozlučka se svobodou, odvoz svatebních dortů atd. 

Poslední změna: 15.09.2013 22:41:56
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×