Inzerce
Inzerce
Inzerce

Mia

Téma: Nezařazené
24.06.2013 21:12:06

Další z nás je Mia. Má největší srdce, co znám a taky nejširší úsměv. Vůbec nechápu, kde na něj bere sílu, protože život se s ní moc nemazlil, ale možná je to právě proto. Kdo si několikrát nabije pusu, ten si pak i těch nejobyčejnějších věcí váží, jako by měly cenu zlata. A to o úsměvu určitě platí (přestože je vlastně zadarmo) J.

Sama vychovává tři dcery. Dvě starší měla s prvním manželem, který ji opustil, když mladší holčička onemocněla. Neunesl tíhu, která se na rodinu svalila v období, kdy podle všeho měli být šťastni. Mařence byl rok, když se dozvěděli, že bude žít s hendikepem. Manžel Miu nedokázal podržet a rychle to vzdal. To ona nemohla, protože mámy od svých dětí neutíkají, mámy se o děti starají.

Neměla to lehký, ale zvládla to skvěle. Holky jsou pro ni vším, stejně jako ona pro ně. Ne pokaždý jí to řeknou, protože každá je zrovna v určitym věku, kdy je to svym způsobem komplikovaný, ale jsem si jistá, že to tak je. Mia je máma s obrovskou náručí, kterou nabízí nám všem, když se ocitneme v úzkých.      

Nedávno se mi svěřila, jak to bylo s otcem třetí dcerky, který je právě sedm. Jak si pořídili dítě z veliký lásky a jak se pak dozvídala, že takových vztahů má ten grázl ještě několik. Podváděl ji, kde se dalo, a když na to přišla, ani se nestyděl. Neomouval se a prostě šel. Jen tak, jak se objevil, tak zase zmizel.

Mia bilancovala a nebylo to veselý, ale zase dokázala zatnout zuby a přežít. S málem, ale s hrdostí. Nikdy by si neodpustila, kdyby tehdy těma dveřma nepráskla.

Jako nikdy nelitovala.

Myslím, že sní o dovolený u moře, o tom, aby se holky měly dobře a taky chce napsat kuchařku. Vaření je totiž její vášeň (narozdíl ode mě) a pečení jakbysmet. Jak moc byli ti její chlapi hloupý! Žili by si jako v ráji. Ale co - dobře jim tak :).

Když o tom  tak přemýšlím, mohla bych se od Mii učit. Vařit, píct a taky se mnohem víc smát.

Jste na tom stejně?

 

předchozí: http://blog.babyonline.cz/o-matkach-a-dcerach/clanek/2003

následuje: http://blog.babyonline.cz/o-matkach-a-dcerach/clanek/2006

Poslední změna: 27.06.2013 22:59:41
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×