Helen Doron přivezla do ČR dva nové výukové programy

Téma: Hry a aktivity, kroužky dětí, domácí mazlíčci
17.05.2012 08:45:36

autor: Helen Doron  
Vizitka
Fotogalerie

Britská lingvistka, která se zabývá výukou angličtiny u dětí od 3 měsíců do 14 let a vyvinula pro ně speciální metodu, přijela do Prahy na mezinárodní obchodní konferenci a konferenci učitelů angličtiny. Zde představila dva nové výukové multimediální programy.

První z programů Fun with Flupe je určen dětem do 2 do 5 let, druhý Teen Talent pak pro věkovou skupinu 11 až 14 let. Oba vychází ze základních principů jazykové školy Helen Doron Early English, jsou hravé, soustředí se na udržení pozornosti a zaměřují se na hudbu, která dětem pomáhá při zapamatování nových slovíček.

„Znalost angličtiny je po celém světě považována za životně důležitou schopnost, začít musíme co nejdříve, tak abychom dosáhli plného potenciálu v pozdějším životě. Výuka Helen Doron Early English je vyvíjena způsobem, který zaručuje studentům už od věku tří měsíců vstřebání materiálů snadno a bez námahy,” říká Helen Doron, ředitelka společnosti a její zakladatelka.

Helen Doron Early English působí v 650 výukových centrech ve 30 zemích a už přes jeden milion dětí po celém světě se naučilo anglickému jazyku pomocí této unikátní metodologie. Nyní to bude opět o něco jednoduší.

Fun with Flupe: 660 nových slovíček

Koncem září 2012 bude kurz Fun with Flupe vyučovat 650 výukových center Helen Doron po celém světě s více než 3200 aktivními učiteli Helen Doron Early English.

Program umožňuje dětem naučit se 660 nových slovíček včetně dvou nových originálních písní napsaných speciálně pro tyto kurzy. Celkově je na CD 25 písní. „Hudba je základním stavebním kamenem našich kurzů. Nemůže chybět ani v nových programech,“ vysvětluje Barbora Tošenovská, metodička pro Českou republiku.

Jelikož HDEE působí po celém světě, věnovaly výzkumné a vývojové týmy zvýšenou pozornost kulturním rozdílům mezi jednotlivými zeměmi. Snažily se, aby všechny děti porozuměly postavám kurzu i celému programu.

Každý student obdrží výukové materiály, které obsahují čtyři knihy, čtyři CD a DVD. Metodologie Helen Doron je založena na principu bilingvního prostředí. Děti dochází na kurz za speciálně vyškoleným učitelem a doma jim rodiče každý den pouští CD s písničkami z hodin. Tyto materiály jsou po celém světě jednotné a umožní dítěti studovat systematicky týden za týdnem a rok za rokem – a to v jakémkoli věku. K tomu se nyní přidává ještě nové multimediální CD.

 

Teen Talent: Pozornost teenagerů udržíme tím, že je výuka bude bavit

Kurz Teen Talent byl navržen speciálně pro výuku angličtiny teenagerů. „Snadno se začnou nudit, proto se musíme neustále snažit udržet jejich pozornost. Nový program je zapojuje nejen do výuky veškeré potřebné gramatiky a slovní zásoby velmi podmanivým způsobem, ale současně také do populárních písní napsaných speciálně pro danou problematiku,“ avizuje Tošenovská. Kurz se skládá z 8 hlavních celků, jakými jsou například cestování, hudba, ekologie, zvířata. Každá část obsahuje čtení a porozumění textu, gramatiku, písně, širokou škálu slovní zásoby, psaní esejí, fonetiku a písemná cvičení, vtipy a jazykolamy.

Kurz byl úspěšně odzkoušen vybranou skupinou v Evropě i na Středním východě a potvrdilo se, že napětí, které děti provází jednotlivými kapitolami, skutečně dokáže udržet jejich pozornost a že je kurz baví. Jsou v neustálém očekávání, jak příběh dopadne.

 

„Jsme z nových programů nadšení. Fun with Flupe je naprosto unikátní, žádný podobný na českém trhu není. Žádná jiná škola nenabízí multimediální CD pro tak malé děti. Druhý program je založený na Helenině osobní zkušenosti. Její děti mají kapelu a skládají písničky, inspirovala se u nich,“ uzavírá Marek Halfar, ředitel společnosti Angličtina pro děti, s. r. o., která v České republice provozuje školy Helen Doron Early English.

Poslední změna: 17.05.2012 08:45:36
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×