Inzerce
Inzerce
Inzerce

Dětské hrátky pro dvouleté

Téma: 2-3 roky
23.09.2013 22:46:10

Dvouleté děti to už jsou mazáci. Už si sami řeknou, co potřebují nebo co se jim nelíbí. Začínají s námi vézt diskuse tipu: "A proč to musím udělat?"... "Tak až za chvilku" :-) Stále vyžadují naší pozornost, ale hlavně - chtějí si hrát. Tady je pár tipů, co s nimi my maminy děláme:

 

   Verča a Ondra: Nejradši má na honěnou, pak na slepou bábu, hrajeme karty "Válka" a teď ulítává na dinosaurech, tak pořád bojujeme proti sobě s dinosaurama. Ondra taky moc rád tancuje - a dokonce už i do rytmu:-)  

 

 

Petra a Vojtík: Nejraději máme kolo kolo mlýnský a na babu :) A občas hrát mamince na nervy  

 

 

Káťa a Ondrášek: Ondráš má přes dva roky. Hrajeme převážně klučičí hry. Stavíme garáže pro auta, pro zvířátka, pro vláčky.... Stavíme domeček z dek a prostěradel. Vystřihujeme: já vystřihnu různé tvary - kolečka, obdélníky...a Ondra je pak jako puzzle skládá opět na papír tak, aby zapadly do díry, která vystřižením vznikla. Nebo se snažíme stříhat společně.  

 

Milena a Vojtík: Když už hrajeme, tak různé...nenapadá mě nic konkrétního. Jo vlastně, když u nás bylo víc dětí na návštěvě, tak jsem po zahradě schovala lízátka a drobné hračky, děti dostaly kyblíčky a hledaly poklad. Zabavili jsme je tím na dost dlouho. 

 

Lucka a Elis: kolo kolo mlýnské, pásla ovečky, schovávaná, na obchod, vaření apod. O Velikonocích holky udělaly krásnou ozdobnou ovečku:

Ovečka z vatových tyčinek

Potřeby: vatové tyčinky (s bílou tyčkou), malá čtvrtka, nůžky, lepidlo (nejlépe herkules), špejle nebo kolíčky, mašličku, černou fixu

  Postup: 1. Vystřihneme si ze čtvrtky tělíčko (ovál) a hlavičku.  

2. Roztříháme si vatové tyčinky, tak aby zbyly jen konce, na kterých je namotaná vata.

3. Na tělíčko začneme postupně lepit konce z tyčinek.  

4. Když máme celé tělíčko polepené, namalujeme si na vystřihnutou hlavičku obličej a nalepíme na ni taky pár ustřihnutých konců z tyčinek.  

5. Hlavičku s mašličkou přilepíme na tělíčko a nakonec přilepíme špejli na zápich do květináče nebo dva kolíčky jako nožičky (do kolíčků můžeme připnout např. jmenovku).  

 Zdroj:    http://rucni-prace-michaela.blog.cz/  

 

 

Já a Niki: my teď pořád a skoro všude hrajeme na schovávanou Jinak Nikču moc baví závody v běhání. To jsme se naučily na cvičení s dětmi. Tam jsme běhaly pro kužele a různé další předměty. Všechny děti to baví. Nejlepší to je, když chcete, aby zrychlily na výletě.

Taky lovení rybiček je zábava. Nejlepší, když jsou dva pruty a soutěží s kamarády.

Teď s sebou často na návštěvu nosíme dřevěné korálky a několik tkaniček, aby si mohly navlékat i ostatní děti. Nebo pracovní sešit Nalepovánky pro 2leté a 3leté z Levné knihy - u toho je také vždycky houf dětí a pracují dohromady.

 

Když jsme tuhle grilovali, tak se na "party" hodně ujaly nafukovací kuželky z Lidlu. Ale nehrály se tradičně. Děti je přenášely a tatínci jim je z toho místa brali a nosili je zase jinam. Moc se u toho všichni nasmáli.

Co se týče našich ručních prací, tak jsme se hodně inspirovali zde:http://www.modrykonik.cz/fotoblog/petapete/album/tvoreni-s-detmi-podzim--51fp9u/15525271/.

Strom už máme pověšený na naší "nástěnce". Dnes jsme tvořily řetěz z hrušek a jablek. Fota dodám zítra.  

 

A jaké hry nám doporučíte vy, ostatní maminky??? :-)

Poslední změna: 23.09.2013 22:49:00
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×