Inzerce
Inzerce
Inzerce

Tipy na podzimno-zimní výlety s dětmi

Téma: Cestování a dovolené v zahraničí
26.11.2013 01:24:01

Venku už slunečných dní ubývá a tma je opravdu brzy. I přesto se můžete s dětmi vydat na nějaký zajímavý výlet.    Zde je několik tipů od nás maminek:  

 Verča a Ondra

Asi se budu opakovat, ale na výlety jezdíme tam, kde jsme byli: Dinopark Liberec (není jen ten liberecký, máme jich po republice více :-), Muzeum hraček v Jablonci, iQpark v Liberci (už se těšíme na jaro a novou iQlandii), Lunapark v Centru Babylon. 

Dinopark Liberec - Ondrášek s maminkou

 

iQpark Liberec - Tatínek fouká a Ondrášek rozbíjí

 

Muzeum hraček v Jablonci n.N. - to je pro Ondráška ráj
Mamííí, já už nechce do školky, pojďme do školy - Muzeum hraček

Nově jsme navštívili Staré Hrady u Jičína. Prošli jsme si Pohádkový okruh ve sklepení, kde byli vodníci, draci, obři a čerti. A taky jsme nakoukli k místním skřítkům. Náš pan průvodce hezky vyprávěl, takže všechny děti zaujal, Ondra jen stál a poslouchal a pořád se na něco ptal (kdo to je? Co to je? Co to má v ruce? Kam to leze? Kam to letí? apod.)

Staré Hrady

A když je nám zima, tak zajdeme do wellnessu či solné jeskyně. Mají vyhrazené dny pro návštěvy s dětmi.

Solná jeskyně Harrachov    

A dokavaď není sníh, tak bereme kolo a hurááá na okruh kolem přehrady.

Petra a Vojtík

Náš oblíbený výlet je na Zámek Sychrov do zahrady, Vojtík se tam vždy vyběhá či prodrandí na motorce a na podzim je to tam krásně probarvené a někdy máme štestí a vidíme i cvičení orlů. Druhá trasa je cestou dolů po naučné stezce a stojí za to sejít ještě níže k řece, kde vždy házíme kamínky do vody. A že jich tam je :)

Často taky jezdíme k Javorníku, kde je super hřiště, bobová dráha a trampolíny, což Vojtík miluje a od tam tud nechce nikdy domů!   Oblíbeným místem je i samozřejmě Bedřichov, máme tam svůj oblíbený okruh-parkujeme u kapličky, míříme ke Královce, dále dolu po silnici a po asi kilometru zatáčíme do prava a už se jde jen lesíkem směr Nová louka, kde dáváme vždy obídek a kocháme se krajinou. Dále nabereme směr Josefodolská přehrada a kopcem nahoru zpět ke Kapličce.

   

 

Rádi to máme taky v Dolánkách u Turnova, je to tam pěkné v každou roční dobu, cestiček je tam spousty.

Dolánky v létě - ale i teď je tam krásně

Káťa a Ondrášek 

Je podzim, venku dost chladno, nikam se moc nedá, střídavě jsme byli doma všichni nemocní. No prostě nikam nejezdíme. Ondráškovi naprosto postačí, když jedeme za kamarády, nebo do Pěnčína na farmu. Máme domeček na velké louce blízko lesa a psa, proto pouštění draka a výlety do lesa jsou na denním pořádku.  Dny se krátí, jsme více doma, malujeme, hrajeme si, tvoříme.

 

Lucka a Eliška

- manželovi rodiče byli s Eliškou na Pohádkových Starých Hradech, kde se Elišce moc líbilo. Teď tam připravují hezkou akci Čerti a Čertice ze Starohradských pohádek.

 

Eliška na kurzu létání

   

 

- my jsme byli např.: Besedice - skalní město. Je to moc krásné místo se spoustou vyhlídek, skalních útvarů, jeskyň-   - jinak náš největší podzimní výlet byl letos na Mallorcu , tam jsme byli s Eliškou v delfináriu, kde se Elišce moc líbilo. Byl to velký areál, kde měli např. i plameňáky, akvária s rybami, žraloky, želvy, tučňáky, lachtany, papoušky, vodní bazény pro nejmenší atd.

Eliška měla ten den svátek - tak si v Delfináriu hladila delfíny

 

 

   

Dále jsme si tam udělali výlet do přírodní reservace, kde to bylo naprosto úchvatné. Přírodní jeskyně, rostliny, zvířátka jako např. kachny, koně, osli, pštrosi, medvědi. Je to takový okruh přírodou, kde se nachází i mini zoo se zvířátky, místo k odpočinku a grilování, 2 malé bazény, které jsou udělané do stylu jeskyní, lanovky a stezky pro adrenalinové turisty apod. 

 

 

Eliška v rezervaci na Mallorce
A po výletech konečně s tátou u moře.

- Nejraději má Eliška kozí farmu v Pěnčíně, kam jezdíme min. 2-3 do měsíce. Eliška střádá tvrdé pečivo pro zvířátka a pak je ráda krmí. Jezdíme tam buď s taťkou nebo s kamarády, např. Nikolkou.   - Botanická zahrada Liberec: tu má Eliška také moc ráda, líbí se jí akvária s rybkami, želvou a také kytičky, které jsou všude kolem.

 

 

Já a Niki

Jak už jste poznali z předchozích článků (pokud někdo pravidelně čtete naše každodenní příběhy), jsme banda mamin, tatínků a dětí. A tak pořádáme spoustu výletů i společně, proto se zde některé maminky trochu opakují a opakovala bych se i já (teda kromě výletu na Mallorku :-) Ale přeci jen jsou nějaké akce, na které se nyní chystáme a podobné mohou být i u vás (v jiném koutu České republiky):

Adventních akcí a tvořivých dílen bude všude spousty. Z této akce (výše na obrázku) se jde na rozsvěcení adventního stromečku. Což se dětem moc líbí. Dále nás čeká několik Mikulášských nadílek. Hodně je pořádá i Sokol. Tak se mrkněte, jestli u vás nějaká nebude. Ta největší nás čeká také v neděli 1. 12.:

http://www.cd.cz/zazitky/kam-na-vylet/1017-parnim-vlackem-na-mikulasskou-nadilku   

 

Zámek Sychrov už tu byl zmíněn, kvůli jeho krásné zahradě. Pro děti jsou pestré i adventní trhy:  

http://www.zamek-sychrov.cz/kalendar-akci/adventni-trhy-108_122cs.html  

 

Jen jsou tak oblíbené, že je tam většinou moooc lidí. Možná se letos vydáme užít si vánoční atmosféru k německým sousedům do Drážďan:  

 http://www.drazdany.info/vanoce

 

 A co vy? Poradíte nám? Kam chodíte/jezdíte s dětmi vy???

Poslední změna: 26.11.2013 01:27:26
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×