Vánoční besídka - 11 dětí, cukroví, chlebíčky a SVAŘÁK :-)

Téma: Vánoce, Mikuláš, Velikonoce
20.12.2013 10:13:53

 

Nepodařilo se nám zachytit všech 11 dětí - na fotce chybí Natálka a Maty

U nás byl letos (stejně jako loni) Ježíšek s předstihem. Přišel už tuto středu, aby obdaroval 11 dětí a udělal jim tak "radost" ještě před Štědrým dnem. Proč je "radost" v uvozovkách, tak o tom až za chvíli.

 

Loni jsme vánoční besídku pořádali u Milči. Letos jsme si řekli, že přece nebudeme dělat u někoho bordel. Protože jinak než bordelem ten nájezd 11 prďolů nekončí. A pronajali jsme si na jedno odpoledne místní mateřské centrum Jablíčko. Ten nápad se ukázal jako ideální. Mají tam velkou hernu, do které je vidět z vedlejší místnosti, kde se může hodovat a posedět.     

 

Každá jsme připravila nějakou chuťovku: chlebíčky (sýrové, šunkové, krabí, hermelínové - hned 2x), slané šneky i tyčky z listového těsta (po těch byl ten bordel trojnásobný, zvlášť, když jsme je povolili i dětem), hruškovo-nutelový koláč, cukroví.... Já s Lůcou jsme donesly svařáka, už hotového v termoskách (přece se tam s ním nebudeme dělat).     

 

Kolem třetí hodiny jsme se začali všichni (někteří i s pánskou polovičkou) scházet. Vše dopadlo podle našich očekávání. Děti zapluly do herny a až na několik menších karambolků jsme o nich skoro nevěděli. Abych byla objektivní - zapluli tam s nima i chlapi (Jirka od Lucky s Pavlem od Káti), a abych byla úplně objektivní - zkrátka si s těmi dětmi hráli. A tak jsme si my maminy rozlily svařák a mohly si v relativním klidu popovídat.    

 

Po dvou a půl hodinách už děti měly všechny hračky z herny vyzkoušené a začaly trochu více skotačit, tak jsme si řekli, že je to ten pravý čas, aby dorazil Ježíšek. Zavřeli jsme je s Milčou do herny a mezitím připravili dárky pod stromeček. Zazvonil zvoneček, otevřeli se dveře a děti běželi k dárkům. Každý se jednoho chopil a začalo velké rozbalování. 

Tady ještě každý kouká po svém dárku

 

A už se rozhlížejí u sousedů :-)

 

Nikolka se soustředí :-)

  No a teď ta "radost". Ze začátku to byla opravdu radost bez uvozovek, ale jakmile se každý rozhlédl kolem sebe, tak chtěl mít tu hračku, kterou měli ostatní. Takže se začalo trochu handlovat. Nikča to probrečela, protože i když se jí dárek líbil a když ho rozbalila, tak výskala radostí. Jenže pak viděla, že Vojtík dostal Betlémek, který si musí doma s maminkou dokreslit a už bylo po radosti. Šla za ním a zkoušela měnit, jenže Vojtík se nedal. "To je můj Ježíšek a hotovo!" A tak u nás brek. Ten však, jak rychle začal, tak ustal a Niki si pak s Vojtíkem hezky hrála. 

Nikča si dárek hned doma s taťkou složila a byla nadšená

  Nakonec jsme vše poklidili a vydali se kolem sedmé hodiny domů. Bylo to moc fajn odpoledne. 

 

Jen pro příště: dárky asi koupíme všechny stejné a nebo každý pořídí pro své dítě a dá na balíček fotku, aby se dotyčný našel. V tom druhém případě si každý půjde ten dárek rozbalit hodně daleko od ostatních, aby si zase nezáviděly.

 

  Takže ŠŤASTNÉ A VESELÉ HOLKY!!!

Tady už chybí jen Matoušek s mamkou Šárkou, jinak jsme kompletní :-)
Poslední změna: 20.12.2013 10:15:02
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×