Inzerce
Inzerce
Inzerce

A je to - jdeme do školky...zápis

Téma: Mateřské školy
21.01.2014 19:36:17

Člověk míní a osud mění... Za chvíli mi končí mateřská dovolená a budu se vracet do práce. A Nikolka? Ta půjde do školky.

Vzhledem k tomu, co se stalo před pár dny jsem musela začít rychle jednat. V únoru mi končí mateřská a Nikolku loni do školky nepřijali.  

Naštěstí se nám podařila školka zajistit. A tak jsme tam s Niki vyrazili na "dozápis" :-) Jedna holčička se stěhuje a přechází do jiné MŠ. Byli jsme na čekací listině, ale u maminky před námi se ukázalo, že sice má starší holčičku, ale doma ještě jednu dvouměsíční. Díky tomu jsme nakonec dostali přednost a mohli jsme se do školky vypravit.  

Paní ředitelka měla obavy, že je Nikča malinká. Ale Niki ji těch obav brzy zbavila. Suveréně nakráčela do ředitelny, řekla ahoj a že chce jít rovnou za dětma. Ty odcházely ven na procházku. A paní ředitelka si chtěla s Niki nejdřív popovídat. Ptala se jí, co má na ouškách, jak se jmenuje a kde bydlí ...

Pak ji konečně ukázala třídu, že si tam může chvilku hrát a my si zatím promluvíme o provozních věcech. Tak tam Nikolka zaplula a za chvíli přikráčela s piknikovým košíkem, že nám v kuchyňce uvařila dobroty. 

A co je vlastně k řádnému zápisu i "dozápisu" potřeba? - v obou dvou případech musíte mít potvrzení od lékaře, že se vaše dítě podrobilo řádným očkováním dle očkovacího kalendáře.  (Takže mamky, pokud chcete, aby bylo vaše dítko jednou školkou povinné, tak prostě ty základní očkování absolvovat musíte - chtě nechtě).

A to je vše, co si s sebou nesete, protože ve většině školek se žádosti o přijetí vyplňují až na místě. Pokud nevisí na internetu a nemůžete si je dopředu připravit.

Když jsme s paní ředitelkou dořešili formality, tak byl čas jít domů, ale to se Nikče ani za mák nechtělo. Tak jsme dostali svolení, ať se přidáme k dětem na zahradu. Niki mezi ně zaplula a už slyším, jak tam nějaké holky dirigovala (je po mamince:-): "ty si sedni tady a ty tady. Ták. Paráda." 

Tak uvidíme, jaká paráda to bude?

Poslední změna: 21.01.2014 19:36:17
Diskuze
  • Moc držím palce, ať se jí ve školce líbí - je to obrovská úleva, když je dítko v pohodě a školka pro něj není problém
         
    Sunny   | 23.01.2014 16:07:35 | Reakcí: 2, poslední: 26.01.2014 22:00:48
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Děkuji, jsem na to zvědavá. Čím víc se to blíží, tím víc se Niki těší a já (i když si to nechci přiznat) jsem napnutá, jak to zvládneme.
      Určitě tu o tom napíšu  
      Diniki   | 24.01.2014 10:00:00
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×