Inzerce
Inzerce
Inzerce

3...tři roky na mateřské

Téma: 2-3 roky
26.03.2014 01:47:16

Mateřská dovolená skončila. Já nastoupila do práce, Nikolka do školky a tak teď žijeme trochu ve spěchu. Nyní hlavně kvůli mé práci, která je moc fajn (ale o té až v jiném příběhu).

    A tak jsem se až teď dostala k tomu, abych si sepsala, jaké byly naše tři roky na "dovolené".    

Když píšu tenhle článek, tak mi k tomu zpívá Tomáš Klus a jeho slova se sem přímo hodí.  Tak si ho také pustťe. Ta písnička je krásná, i když já to pochopila až na druhý poslech :-) http://www.youtube.com/watch?v=KQtzVOAQobc  

Vzpomeň, jaks očima dítěte,

hleděl na letící ptáky.

Jak krásné bylo být na světě,

s vědomím, že umíš to taky.

Dnes už nelétáš, neboť okolí

zmátlo tě strachem, že pády bolí.

    Ty tři roky na mateřské byly nezapomenutelné. A i když si z tohoto ranného dětství nikdo nic moc nepamatuje, dává snad nějaký základní pilíř, na kterém se staví dál. A já doufám, že jsme ty základy s Nikčou společně vybudovaly stabilní:-) 

 

První dny - porodnice a doma

 

Taky bych byla moc ráda, kdyby si ten dětský  pohled uchovala ještě dlouho, i když jí ho mamka s tátou občas zakryjí.

Třeba dnes... Potřebovala jsem ještě něco pracovně zařídit v jednom obchodním domě, tak za mnou Niki s taťkou přijela. Byla plná elánu a chtěla se po obchoďáku honit. Lidí už tam moc navečer nebylo, tak jsem si řekla proč ne a docela jsme se u toho nasmály, ale tatínek byl nervózní, že rušíme okolní zákazníky. Nakonec jsem to utnula i já, unavená z celého dne... Nikču to zklamalo a mě to pak mrzelo.

Proč ji tu chuť do života upírat?

První rok

 

První rok byl o vzájemném porozumění si. Zvykání na to, že už nejsme jen dva, ale tři. Kojení, kakání, přebalování, prvních hláskách, lezení po kolenou, až po nesmělé krůčky. Ale to znáte. Většina z nás prožívá tento čas obdobně.

Druhý rok  

 

Druhý rok byl ve znamení nových objevů: první ... zahraniční dovolená, ochutnávání, polibek s klukem (kromě táty, dědů...:-), velikonoce, utržené tulipány, kamarádi...

 

Třetí rok

 

Třetí rok byl o dávání a braní. Kuba dal neštovice, Ondra vzal kočárek, druhý Ondra dal líznout zmrzky... No a díky tomu se učíme, že je lepší dávat než brát. Protože i ty neštovice jsme rádi dostali a aspoň jsou tak rychle za námi:-)   Končila bych opět úryvkem z písně:    

Ref.

Ničeho nelituj, život co máš je Tvůj,

  žij a měj rád co je.

Nechť Srdce se rozbijí

Láskou, tak přijmi jí.

Cítíš, jak jsi napojen, jak jsi napojen,

přes všechny pochyby, život je krásný.

Jsi napojen a Svět je Tvá továrna na sny.

Má dcerka mi dělá radost každý den. Pojďme se radovat i z maličkostí. 

 

Užívejte si mateřskou dovolenou plnými doušky! Uteče, ani nebudete vědět jak.

Poslední změna: 26.03.2014 01:50:17
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×