Máme tu další souboj ... Visine x Bepanthen oční kapky

Téma: Moje rodina
16.04.2014 22:40:45

Neuplynuly ani dva měsíce od souboje krémů a já mám zase příležitost k dalšímu. Pojďme společně porovnat klady a zápory kapek do očí. Já i Luky jsme je tento měsíc potřebovali a každý z nás vyzkoušel něco jiného...

Proč jsme po kapkách sáhli?

Já jsem před měsícem nastoupila do práce a je to velká změna. Stálé vysedávání u počítače mým očím nesvědčí a tak se mi navečír stávalo, že jsem vše na monitoru viděla rozmazaně a řízení za šera cestou domů také nebylo vůbec příjemné. Pořídila jsem si Bepanthen oční kapky. Luky začal s příchodem jara pracovat víc na střechách. A jak se to sluníčko odráží, tak oči trpí. A to ani nemluvím o zedničině. Nezávisle na sobě jsme vyrazili do lékárny a on přišel domů s Visinem.

Jak dlouho už kapeme?

Téměř dvacet dní.

Hlavní složení

Bepanthen (B)- kapičky obsahují kombinaci dexpanthenolu a kyseliny hyaluronové. Visine - suché oči (V) - obsahuje tři složky: karbomer, povidon a lipidy.  

Aplikace

U obou přípravků stejná. Jednu kapku do každého oka. B - v případě potřeby. Výborné je, že se může kapat i v případě, že mám na sobě čočky, což u Visinu bohužel nejde :-( V - 3x až 4x denně

Cena

B - 181 Kč V - 136 Kč  

Množství

B - 20 x 0,5 ml V - 10 ml  

Balení

B - je balen v 20 ampulkách. Takže jsem si hned vzala několik do práce na stůl. Jednu do auta. Jednu do kabelky a zbytek mám doma. Toto považuji za velké plus, protože mám kapičky pořád po ruce a nestane se, že bych si je zapomněla v koupelně a pak je v tu "nejhorší" chvíli neměla u sebe. 

V - je balen v jedné lahvičce. Bohužel musím říct, že je to za mě velké mínus, protože: - pokud nejde o suché oko, ale nějakou jinou oční neduhu, tak si náhodným dotykem lahvičky s okem můžeme do kapek zanést infekci. Kdežto u bepanthenových máme jedno balení vypotřebované za den. - doba použitelnosti je o hodně kratší než u B.  Na druhou stranu musím říct, že pokud se rozhodnete pro Visine, tak určitě na suché oko pouze tento žlutý!

Pálení

Ani jeden z nich nepálí.  

A souboj vyhrává?

U nás jednoznačně Bepanthen oční kapky. S Visinem se za chvíli rozloučíme, protože mu po otevření zbývá pouze šesti týdenní funkčnost. A jak jste na tom vy? 

Poslední změna: 16.04.2014 22:40:45
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×