Inzerce
Inzerce
Inzerce

S čím vším si tříletí rádi hrají??? I. část

Téma: 2-3 roky
29.06.2014 22:21:13

 

Vyzpovídala jsem po dlouhé době ostatní maminy a tady jsou odpovědi první z nich:

Verča a Ondrášek

S čím si doma nejvíc hrajete?

No já - mamka - když se to vezme kolem a kolem, tak asi s fotkama :) Taťka? S legem :) Ale Ondrova nejoblíbenější hračka je pravděpodobně lego Duplo, u kterého vydrží dlouho. Pokud k němu přisedne i táta, tak je to zábava i na hodinu. Přes týden si hraček moc nevšímá - většinou jsou všechny stále uklizené v krabicích. Občas vezme nějaké zvířátko (nejlépe to, které si sám koupí za pár kaček na blešáku) a druhému rodiči přinese druhé zvířátko a chce si s nimi hrát na maminku a tatínka anebo jen tak "jako" bojovat. I když musím říct, že poslední dobou se naučil, že když vstane (v 5h ráno - hrůza pozn. redakce, tedy má :-)), tak se rodiče hned nebudí, ale začne si sám hrát v pokojíčku.

Taky u nás docela platí jako hračka prázdná velká krabice (od čehokoliv). S ní se fakt hodně vyřádí. Buď ji používá na hraní jakože je řidič nebo že je želva. Nebo je námořník na lodi a nebo do ní a z ní skáče, převrací apod. Neuvěřitelné, ale i hodinová zábava na několik dní!

Někdy ho chytne umělecká múza a dokonce místo toho, aby se koukal na Večerníček, tak raději bude modelovat. Zatím používáme modelínu z obchodu, ale na netu se dá najít spoustu návodů na domácí modelínu. My máme velké zásoby od Ježíška, tak není třeba nic "vařit" a zatím si vystačí se dvěma až třemi barvami. Malování vodovkama ho taky moc baví a dokonce vznikají i velice abstraktní obrazy.

Když byl nemocný a byla už fakt dlouhá chvíle a venku pěkně, tak jsme šli na balkón a tam foukal bubliny z bublifuku, který vyrábíme podle tohoto návodu.

Jinak ho baví ještě Člověče nezlob se (ale hrajeme zatím jen se 2 figurkami - kvůli času, déle by nevydržel), dále má občas úspěch autodráha, kuličková dráha a časopis Sluníčko, ze kterého musím denně něco předčítat (komiksy má nejraději a pak hledání rozdílů).

S čím si venku nejvíc hrajete?

Toto je velice jednoduchá otázka, pokud jdeme na hřiště, kde je pískoviště, tak světe div se, Ondra, velký nezmar, se vydrží i 2 hodiny!!! hrabat v písku na jednom místě!!! 

O víkendech jezdíme na výlety a začali jsme sbírat kešky, tak už s námi chodí i pěší výlety. Ten nedávný byl na Prosečskou vyhlídku, dlouhý 5 km a celý to Ondra ušel sám, bez toho aniž bychom ho nesli.

Na čem vaše dítě venku jezdí?

Ve dvou letech jsme mu pořídili odrážedlo, na kterém jezdil asi tak měsíc a pak sám řekl, že chce kolo se šlapkami, tak od 2,5 let jezdí na kole se šlapkami. Dne 13.4. se zúčastnil svých prvních cyklistických závodů MTB dětský cup. I když nevyhrál, jsme hrdými rodiči, že se zúčastnil a celou trasu absolvoval a dojel do cíle. 

 

A jak je to u Vás? S čím si děti nejraději hrají?
Poslední změna: 29.06.2014 22:21:13
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×