Inzerce
Inzerce
Inzerce

Lodička na vodě

Téma: Těhotenství
02.09.2013 11:11:11

30.8.2013

 

Dneska mi žaludek plave jako lodička na vodě. Doufám, že je to ojedinělý jev. Stále si říkám, že nesmím myslet na to, že mi "má být špatně". Protože já jsem přesně ten typ člověka, který když si něco přečte či se dozví, začne se toho bát a pak ho to také postihne. Tedy psychika u mě je hodně ovlivnitelná. Takže si opakuji, že mě špatně nebude, že nepotratím, že moje dítě bude v naprostém pořádku, že já budu v pořádku. Mám kamarádku, která nedávno porodila. Je v mateřství můj velký vzor. Té kamarádce nebylo v prvním trimestru špatně, ani jednou nezvracela. Vzpomínám neustále na ní a na to, že když nezvracela ona, musím být silná a také nezvracet. Snad mě tělo poslechne. 

Vyhledala jsem si nějaké články o radách pro partnery těhotných žen. Ráda bych, aby si to ten můj přečetl. Myslím, že stále ještě nechápe, že jsem těhotná. 

Ač nedávno překvapil. Řekla jsem mu, že 11. září jdu k doktorce na první vyšetření. On na to, že už ale něco má. Nějak mě zaskočilo, že ho napadlo, že by šel se mnou. Přijde mi, že ten můj je totiž takový, že se nebude chtít vlastně vůbec angažovat. 

Vytiskla jsem mu tedy takový manuál o sedmi stránkách (ale velkým písmem, aby se mu to dobře četlo), kde se stručně píše o tom, co prožívám, co prožívat budu, jak se moje tělo mění a co potřebuji. 

Napadlo mě, že jsem asi i trochu sobecká, protože pořád mám pocit, že by se všechno mělo točit kolem mě. Zatím jsem se ho ptala jen jednou, jak se jako nastávající otec cítí, ale on to nechtěl nějak rozvíjet. Prý je mu to přijde normální. Ale až začnou pořádné problémy s mými náladami, bolesmi zad a dalšími příznaky jiného stavu, to mu asi už normální připadat nebude. Možná, že bych se i já měla zajímat o jeho pocity víc. Určitě se budou postupem času měnit stejně, jako ty moje. 

Dneska, krom (zatím ještě díkybohu je) mírnému pocitu na zvracení, mám plačtivou náladu. Četla jsem si ty návody pro muže a chtělo se mi brečet. Jako každý den jsem si pročítala další a další články a diskuze a třeba jen u slov autorky příběhu "Doktor řekl, že to bude kluk", jsem natahovala. Zatím ale ani jedna slza. 

Poslední změna: 02.09.2013 11:11:11
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×