Inzerce
Inzerce
Inzerce

Za dva týdny rodím, ale vůbec mi to nedochází

Téma: Těhotenství
04.04.2014 11:25:31

Dneska tláskám páté přes deváté, jako bych byla někdy na začátku těhotenství. Čekám, že mi z toho bude trochu špatně. Naštěstí už pominulo období zácpy, které mě trápilo ve druhém trimestru. To byl docela masakr. Ale teď už je všechno v pořádku, tak mě občas přepadne pocit, že musím sníst všechno, co je doma. 

Stále je ve mě takový zvláštní pocit absurdity, že za dva týdny tu budeme mít naše miminko. Je to nepochopitelné. Opravdu to nedokážu vstřebat. Vím, že je ve mě, ale nedokážu si ho představit. Vím, že bude krásné a zdravé, ale neumím domyslet, že tu brzy bude ležet vedle mě. 

Cítím se nepřipravená. Celé těhotenství jsme nechali nějaké přípravy dost plavat. Nevím, jestli mi doma něco chybí a po pravdě jsem líná to zjišťovat. Prostě to vyplyne ze situace. Tchýně i moje máma občas trochu vyšilují, že nejsme dostatečně připraveni (co se týče věcné stránky). Ale já se zaměřuji spíš na tu psychickou. Vím, že nemáme doma nůžky na nehtíky, nějakou tu mycí emulzi, nějaké ty plenky... ale nestresuje mě to. 

Jsem naopak tak vyrovnaná, až se občas snažím trochu sama sebe vystresovat. Budu hodně upřímná, prostě nic necítím. Na malou se těším, to ano, ale prostě si to nedokážu představit. Nechodím tak po bytě a neskáču nedočkavostí. Nevím, jak si představit porod (ač jsem samozřejmě viděla a slyšela na internetu mnohé). Nevím, jak se mnou porod zamává. Nevím, co se dělá s malým miminkem a jak to bude vypadat. Jak moc budeme unaveni, jak moc bude brečet... Asi jsem zvláštní, že to nechávám takhle běžet a spoléhám na to, že to všechno přijde prostě automaticky. Ale jsem asi taková.... 

Poslední změna: 04.04.2014 11:25:31
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×