Inzerce
Inzerce
Inzerce

Jak připravit koupelnu pro příjezd z porodnice

Téma: Naše bydlení
26.04.2021 11:18:44

autor: bacraa  
Vizitka
Fotogalerie

Příjezd s potomkem z nemocnice je velká a dlouho očekávaná událost. Připravit bychom se měli na úplně nový život v našem domově, novou energii, novou starost a zodpovědnost, nový řád a režim. Myslet bychom měli na vybavení domácnosti tak, aby to pro nás ihned po příjezdu bylo vše komfortní. A velkou část pozornosti věnujme především koupelně. Právě v této místnosti oceníte pohodlí snad úplně nejvíce. Přizpůsobte ji i vy tak, aby v těchto dnech bylo postaráno o komfortní hygienu a bezpečí vašeho děťátka i vás.

  1. Krok: Bezpečnost

Bezpečnost především, v tomto případě to platí dvojnásob. Ujistěte se, že přebalovací pultík je bez ostrých hran a předmětů, koberečky nekloužou a ze zdí netrčí cokoli potenciálně nebezpečného. Zkontrolujte také koupací vaničku s přísavkami či novinku ve formě koupacího kyblíku a prostor, kde budete miminko koupat.

2. Krok: Hygiena

Miminka jsou mnohem náchylnější k různým virům, bakteriím či plísním. Před odjezdem do porodnice někoho požádejte, ať vám prostory koupelny dokonale vyčistí. Důraz dejte na plochy, se kterými přijde váš potomek do kontaktu. Nezapomeňte vyměnit klasické čisticí prostředky za ekologické a šetrné k pokožce. Doplňte také vhodné přípravky pro novorozence, které budete potřebovat. Na výběr z těchto produktů je velké množství.

3. Krok: Komfort

Komfort váš i miminka je jedním z nejdůležitějších aspektů. Ještě před přivítáním nového potomka zkuste udělat vaši koupelnu pohodlnější, tak, aby byla všechna potřebná místa snadno dosažitelná. Nechcete přeci s miminkem kličkovat mezi skříňkami, policemi, koupacími nádoby a přešlapovat koše na prádlo. Zkuste zařídit otevřený prostor s vhodným úložným prostorem. Mně se osvědčily uvavřené skřínky, do kterých se nepřáší a nehrozí, že převrhnu nějaký předmět z poličky.

 

Tip na závěr

Koupelna má mít harmonizující atmosféru, můžete ji proto doplnit o vhodně umístěné bytové parfémy, aromalampy či živé rostliny. Atmosféra vás pozitivně ovlivní, což se automaticky promítne i do spokojenosti a klidu vašeho nového přírůstku.

Poslední změna: 26.04.2021 11:24:54
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×