Inzerce
Inzerce
Inzerce

Porod mé 1.dcery Kačenky

Téma: Porod
25.01.2017 13:01:20

autor: EvaTstyle  
Vizitka
Fotogalerie

23.5. 2009 - sobota

01:30 hod "mamince praskla voda"! když se konečně snažila usnout, otočila se na levý bok a v tu ránu se z ní vyplavilo cosi teplého jako kdyby se počůrala - hlásila jsem..Jsem na cestě na svět! jedeme mámo a táto!

Vůbec jsem netušila, co mě jako prvorodičku čeká, byla jsem nadšená, že bude Káťa konečně na světě, také zvědavá, jako asi každá maminka, jak bude miminko vypadat a jaký bude vůbec průběh porodu. Navštívila jsem sice porodní kurz, plno toho slyšela, načetla, ale stejně, myslím, že každý porod je originální a idividuální.

Zavolala jsem tedy do porodnice, nahlásila své jméno, že se k nim chystám, jak často mám kontrakce, ...řekli mi, ať přijedu za hodinu, pokud nemám časté komtrakce. Tak jsem připravila ještě svačinu pro sebe a pro tehdy ještě přítele, otce Kačenky, dále pití a připravila jsem si tašku do porodnice. Hodina uběhla vcukuletu, pořád se ze mě vyplavovala ta voda! a nato začaly lehké kontrakce, jako když mám menzes.

Po druhé hodině ranní jsme byli v porodnici, sestry mě vzaly na příjem, zkoumaly srdíčko miminka. Malá spinkala, tak ji chtěli jakousi trubkou probudit, zní to šíleně, ale je to tak! Pořád mi trobily u bříška, vypadalo to hodně legračně. poté mi lomcovaly s bříškem ze strany na stranu.

Poté přišel ospalý pan doktor, byl to takový mladíček..., udělal mi ultrazvuk, sdělil na kolik cm jsem otevřená a uklidnil mě, že miminko je živé a určitě se těší na svět.

Bože v tu ránu to začalo, neuvěřitelné bolestivé kontrakce snad po 3 minutách, v bolestech jsem se doplazila na pokoj, kde rodičky rodí, kde maminky tráví tu cestu, průběh porodu, vím, že tam byla vana, gumový velký míč, který jsem hned využila ve sprše..nejvice mi pomáhala  při kontrakcích rychlá masáž beder od přítele a rychlé chození po pokoji.´Při každé kontrakci jsem dýchala jako opička a s touto kompbinací jsem přežila " předporodní dobu" dáli se to tak nazvat. Dostala jsem klistýr na vyprázdnění, kontrakce byly silnější a silnější. Musím zmínit manžela...bez jeho účasti bych to nezvládla, byl božský, podával mi pít,měla jsem neustále sucho v ústech z toho opičího dýchání, masíroval mě, povzbuzoval, byl to jeho velmi hrdinský čin.

Před 6hod ráno, kdy se měnily šichty sester a porodních asistentek, začal samotný porod, už jsem nemohla vydržet ten obrovský tlak na konečník, jako když se chce člověku na velkou, a sestry na opětovné vyzváni, ať už jdou..NEŠLY!

To čekání bylo smrtící, ale dopadlo to dobře, najednou všechny dorazily i s panem doktorem. Zkontrolovaly mě, na kolik jsem otevřená, byla jsem na 10 cm! byla to úžasná zpráva..

Huráá, začalo to nejhlavnější , samotný porod trval asi 10 minut, to už byla pohodička, nastala úleva, uvolnění, krása, radost, pocit štěstí a nádherné miminko v náruči, spokojený a šťasný tatínek, naše prvorozená láska KAČENKA,

2,970 KG, 47 CM

Pořád tomu nemůžu uvěřit, že máme krásnou již 7letou dceru Kačku, je zdravá a chytrá, nikdy nezapomenu na náš společný první pohled, kdy jsme se podívaly jedna druhé do očí...zázrak.

Poslední změna: 25.01.2017 13:20:16
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×