Inzerce
Inzerce
Inzerce

Moje začátky s výrobou pyžam během mateřské dovolené

Téma: Životní styl po porodu, mateřství
19.04.2018 10:46:17

 

Ráda bych tímto článkem motivovala jiné maminky k osamostatnění se a vůbec prvnímu kroku k vlastnímu podnikání. V práci jsem sice byla poslední roky docela spokojená, ale s manželem rádi cestujeme a chtěli bychom do budoucna rodinný domeček. Už delší dobu jsem proto věděla, že více peněz by se hodilo. Navíc jsem si přála fungovat z domu a mít možnost být více s dětmi.

Začátky výroby dětských a mateřských pyžam

Během druhého těhotenství jsem proto začala intenzivněji přemýšlet do čeho se vrhnout a nakonec jsem se dostala k výrobě pyžam a overalů pro děti i jejich maminky. Věděla jsem, že nemůžu konkurovat levným výrobkům z číny, proto jsem se d začátku zaměřovala na co nejvyšší kvalitu a zajímavé provedení, kdy jsem se například snažila různě sladit overaly pro maminku a dítě a navíc je vyrábět z extra měkkého a příjemného materiálu. Dětská pyžama jsem zpočátku sama šila, když děti spaly, nebo si hrály kousek ode mě v obýváku. Do začátku mi hodně pomohla švagrová, která měla menší obchůdek s jiným zbožím, ale dohodly jsme se, že přibere do sortimentu právě i má pyžamka a overaly. Vzhledem k nákladům na kvalitní materiál nemohly být z nejlevnějších, takže byly začátky poměrně těžké, ale pak si mezi sebou maminky asi pověděly, že jsou spokojené a prodeje začaly růst.

Může to vyjít, ale je třeba do toho dát srdce

Později jsem začala tyto výrobky dodávat i do jednoho eshopu, s jehož majitelem jsem se domluvila na zajímavé spolupráci. Brala jsem to tak, že aspoň využiji volný čas např. ve chvílích, kdy budou děti spát a přivydělám si pár stokorun měsíčně, ale nakonec jsem začala vnímat, že by mě tyto prodeje mohly i uživit. Dnes už já sama nešiji, ale spíše zajišťuji odbyt a vše okolo + návrhy oblečení, protože mě to hrozně baví. Začátky sice nebyly jednoduché a nemůžu Vám zaručit, že vše vyjde dle Vašich představ, ale pokud budete dostatečně motivovaná jako já, pak věřím, že Vám to vyjde.

 

Poslední změna: 14.06.2018 12:48:15
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×