Inzerce
Inzerce
Inzerce

Dětské hřiště – důležitý fyzický a sociálně mentální vývoj dítěte ve věku od 2 do 7 let

Téma: Hry a aktivity, kroužky dětí, domácí mazlíčci
03.09.2020 11:42:00

Hry a hraní patří neodmyslitelně k dětem. Bez her a pohybu jako kdyby dítě ani nebylo. Z tohoto důvodu je dobré dětem vytvořit takové podmínky, aby dítě bylo šťastné díky tomu, že se může hrát a pohybovat téměř bez omezení. Tyto faktory - pohyb a hry utváří fyzický a sociálně mentální vývoj dítěte.

 

Dítě si může v podstatě hrát nebo provozovat pohybovou aktivitu relativně omezeně, např. Doma samo nebo se sourozencem, v mateřské škole, na zahradě u domu, při rodinných výletech. Ve všední dny by dítě mělo využívat dětské hřiště, pokud je nablízku k dispozici. Dětská hřiště obsahují zpravidla různé průlezky, houpačky, pískoviště, skluzavky nebo též dětské zahradní domky. Dítě se zde zabaví na celé hodiny, protože má „hodně práce“. V průběhu her na dětském hřišti musí komunikovat s ostatními dětmi. Když má již jít domů, tak říká rodičům „Ještě chvilku“. To je důkaz výše uvedeného tvrzení.

 

Fyzický vývoj dítěte

 

Fyzická kondice je důležitá z několika pohledů, a to:

 

  1. Fyzicky zdatné dítě je odolnější vůči běžným dětským nemocem, včetně běžných nachlazení a podobně

  2. S dítětem lze provozovat více aktivit, aniž by trpělo předčasnou únavou

  3. V dětské věku je úrazovost dětí, díky fyzické kondici, při pádech menší

  4. Dítě je odolnější vůči obezitě

  5. Snadněji a rychleji se zapojuje do sportovních aktivit

 

Dětské hřiště umožňuje dítěti

 

To je jen malý výčet předností při dobré fyzické kondici dítěte.

 

Sociálně mentální vývoj dítěte

 

Dětské hřiště se svými (pokud je tam více dětí) je zajímavé dětské komunikační prostředí, kde se neusále něco děje a řeší. Z dětského hřiště je rovněž slyšet smích, ale také někdy pláč. Velmi často děti řeší, kdo se sklouzne první, kdo poslední a také kdo vůbec ne. Obyčejně to určuje nějaký malý velitel, který má mentalitu velitele. Tím děti poznávají různé mentality, druhá věc je, jak tyto mentality má dítě reagovat - pláčem, stížností mamince nebo se veliteli postavit. To vše musí dítě řešit. Díky vzájemné komunikaci a přicházením do styku s různými mentalitami se dítě vyvíjí a nese si zkušenosti až do dospělého věku.

 

Dopřejme dětem dětské hřiště, které ho formuje a baví.

 

Vaše https://www.zahradniprvky.cz/

 

Poslední změna: 03.09.2020 11:42:00
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×