Inzerce
Inzerce
Inzerce

Porod Toníčka 20.10.2012

Téma: Porod
01.11.2012 10:50:01

Tak jsem se konečně dostala k tomu, napsat jak ten náš maličký kulíšek na svět přišel.

19.10.2012 mně začalo v noci dost silně pobolívat břicho jako při menstruaci. Moc jsem toho do rána už nenaspala. Ráno jsem si dala teplou vanu, ale jako že by se mi ulevilo, to se moc říct nedalo. Poslala jsem manžela do práce s tím, že uvidím..kdyžtak ho odvolám zpět. Asi po 8. hod ráno jsem pro jistotu zavolala na gyndu a řekla jim své obtíže. Řekli mi ať radši jedu. Tak jsem odvolala manžela zpět z práce aby mě dovezl do porodky. Tam jsem e vybalila do skříňky..a napojili mě na monitor. Potom přišla doktorka a dost nepříjemně mě vyšetřila..prý to na rozběhlý porod ještě nevypadá..otevřená jsem byla jen na prst. Tak mě dali na observaci s tím, že se uvidí, jak vše bude dál pokračovat. Ale zjistili mi, že mám celkem vyšší tlak 145/95..tak mi dali kapačku magneska. .. dál se nic nedělo a já ležela. Odpoledne se rozhodli, že nic nenasvědčuje rozbíhajícímu se porodu, tak mě převelili na 5. patro klasické gynekoligie a rizikového těhotenství. Tlak se mi stále nelepšil a navíc jsem měla strašně moc napuchlé nohy. V sobotu 20.10. po vyšetření mi řekli, že tedy jestli se to do úterka nerozběhne, tak mi to vyvolají. Mezi tím mi vzali krev a já si šla znovu lehnout. Odpoledne si mě zavolali, že tedy nebudou moc čekat a že asi v neděli 21.10. by udělali císaře( to mi řekli tak v 16:30)..kolem 17 hod. ale došli znovu, že malý bude ještě dneska v 18 hod. že jdu na císaře. Nevěděla jsem tedy co dřív..jestli se sbalit nebo dát vědět domů ať manžel dojede..dovedli mě dole na porodní sály..zacěvkovali..natočili monitor malého a šlo se na sál..mezitím jsem se v nervu nemohla dovolat mojemu..pak to naštěstí vzal a dojel do porodnice v rekordním čase 15 ti minut...já už ho ale neviděla. Mě dovedli na operační sál. ...potom jsem se vzbudila v noci a nevěděla kde jsem a co se děje..malého jsem u sebe neměla. POzději jsem se dozvěděla že jsem na chirurgii- oddělení JIP. Tam jsem strávila 2 dny a v pondělí 22.10. mě převezli konečně na gynekologii a já uviděla poprvé svého maličkého Toníčka. Vše se zkomplikovalo tím, jak jsem se dozvěděla později, že jsem měla tzv. HELLP syndrom + těžkou preeklampsii. Museli mi dát 3 krevní konzervy. Doteď si denně píchám injekce na ředění krve a konečně jsem dobrala antibiotika. Ještě beru prášky na tlak...no malý měl i omotanou šňůru kolem krku a zakalenou plodovou vodu.

Naštěstí vše dobře dopadlo a my jsme po 8 dnech v nemocnici už  spolu doma.

Poslední změna: 01.11.2012 10:50:01
Diskuze
  • Moc moc gratuluju. Já jsem si říkala, co se s vámi děje. Tak hlavně, že všechno dobře dopadlo a že jste oba v pořádku. Tak ať vám to doma šlape a přeju hlavně klidné šestinedělí.                
    Mis   | 07.11.2012 22:39:11 | Reakcí: 1, poslední: 08.11.2012 18:09:10
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×