Inzerce
Inzerce
Inzerce

Jsme mámy a je nás takových víc - seznámení

Téma: 2-3 roky
23.09.2013 21:42:25

Naše děti nás seznámily, našim dětem věnujeme většinu svého času. A chceme se o to podělit s ostatními...

...konečně nadešel čas, kdy se trochu představíme:

 

  Poprosila jsem holky, aby o sobě něco málo napsaly. V tomto článku se s nimi můžete trochu seznámit. Budou následovat další, kde poznáte naše strasti a radosti (nejen s dětmi :-) ).

  Pokud byly holky strohé, tak jsem je doplnila :-)     

 Verča a Ondra

 "Jmenuji se Veronika a jsem už (toto letí! nedávno jsem rodila) 2,5 roku na mateřské s malým raubířem Ondrou. Jak já říkám, je to takový malý "andílek s čertem v těle". Po škole jsem vyrazila s přítelem za kanál La Manche a tam nějaký ten "pátek" pobyla, abych se naučila alespoň trochu jeden světový jazyk a hlavně, abych vydělala i peníze a nemusela se starat, jak splatit hypotéku :) Po 3 letech v Anglii jsme se s přítelem rozhodli ještě trochu prozkoumat daleký svět, a tak se na 8 měsíců našim domovem stal Nový Zéland. Po návratu ze Zélandu do Čech to šlo pak následovně: našla jsem si práci, 3 měsíce na to jsme se vzali a 2 roky po svatbě se nám narodil kluk jako buk."  

Petra a Vojtík

 "Jsem mamina už dvou a půl letého syna Vojtěcha, je to moje největší radost  Každé ráno na mě volá mamííí, přes den to slyším ještě několikrát, mamííí kakao, mamííí čůrat, mamííí pojď ven, mamííí hamání, mamííí hají a tak dále. Nejkrásněji ale zní mamíííí rááád a obejme mě!! Zlatíčko moje  "

S Peťou jsem se seznámila na cvičení pro těhotné. Vojtík je o trochu starší než Niki, takže když Petra na cvičení hlásila nějaké těhotenské "vrtochy" (bolení zad,...). Tak já pravidelně o 14 dní později měla to samé. V té době jsme si ještě vykaly. Tak já na ni: "Prosím vás, už nic neříkejte, nebo to budu mít taky":-)  Peťa je akční i na mateřské a nezanevřela na svoje svěřenkyně, se kterými už přes 8 let cvičí aerobic. Skloubit to s hlídáním Vojtíka dá někdy pěknou fušku.  

 

 Káča a Ondrášek

 
   

"Máma Káča, Onášek maminky"   S Káťou se známe ze cvičení s miminky, na které jsme začaly chodit, když byly dětem 3 měsíce. Měla těžký porod císařským řezem, o kterém bude ještě řeč. Její rodiče bydlí daleko na Moravě a tak tu byla v prvních nelehkých měsících odkázaná jen na svého muže. Možná pro to se bála jít do druhého dítěte. Ale nemá čeho. Jsme kamarádky a pomáháme si. Tak snad si to rozmyslí? Navíc je skvělá máma, která s Ondrou peče, modeluje, kreslí... Ondra měl jako první z naší party v ruce štětec :-)  

Milena, Vojtík a Matěj

Znám dvě stále se usměvavé a optimistické maminy. Jednou z nich je Milča. To už se musí jóóó něco stát, aby se čertila.  K Vojtíkovi nedávno přibyl Matěj.  Z jedničky byla dvojka a to Milča špatně nesla. Už je to přes půl roku a nyní jsou zase všichni sehraní, jako kdyby měla dítě jen jedno. Dokonce má doma i víc naklizíno než kdekterá maminka s jedním prckem.

Lucka a Elis (Eliška)

Naše nejzcestovalejší dvojice :-) Eliška je jen o půl měsíce starší než Nikča. Takže narozeninovou oslavu dělaly holky dohromady. Lucka se do Jablonce přivdala, rodiče má v Praze. Chalupu na Slapech a babičku na Moravě. Holky pořád někde cestují, ale když jsou tady, tak se snažíme vídat. U Elišky doktor objevil alergii na kravské mléko. No máma Lůca to zvládla bravurně, objevila mléko, které je kravské, ale neobsahuje laktózu a vaří z toho Elis samé laskominy. Prostě mamka, která si umí poradit za každých okolností a s ničím si moc hlavu neláme.

 

Já a Nikoletka

"Mamííí, mamííí, mamííí" Jsem teď zkrátka mamíííí. Mamííí, která čistí zuby, i když se u toho malá se mnou pere. Mamííí, která každé ráno nutí Niki jíst, protože má pak víc sil na celé dopoledne. Mamííí, která zaváže boty nebo nazuje holínky a jde skákat do kaluží. Mamííí, která pofouká ránu, převlékne mokré oblečení, udělá teplý čaj, když je po cachtání zima. Mamííí, která je tu pro Nikoletku a moc si to užívám.

Poslední změna: 23.09.2013 22:17:30
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×