Inzerce
Inzerce
Inzerce

Už to ví celá rodina

Téma: Těhotenství
24.09.2013 11:05:29

O víkendu nastal konečně ten sváteční den, kdy jsme oznámili očekávání miminka i mojim rodičům. Bylo to těžší, než jsem čekala. Ne proto, že by neměli mít radost. Právě naopak jsem věděla, že budou nadšení a byla jsem z toho hrozně nervní. Všechny vymyšlené scénáře šly opět do koše, stejně jako vždycky. Bylo zapotřebí operativně vymyslet něco jiného. Nakonec se mi povedlo to dostat z pusy, srdce mi ale bušilo tak, že to snad bylo slyšet až ven. 

Shodou okolností byla na druhý den naplánovaná větší sešlost rodiny, kde jsem už nechala na mojí mamince, aby všem ostatním tu radostnou novinu oznámila. Tak si vyzkoušela, jak je to těžké :-) Nejsem zas tak ráda středem společnosti, tak mi bylo místy i trochu ouzko, jak se všichni na nás dívají. Ale je fajn, že už to většina lidí z rodiny ví. Už nebudu muset vymýšlet výmluvy, proč nechci víno a chlebíček s vlašákem (ach ten vlašák, na něj mám stále takovou velkou chuť). 

Maminka se mnou prožívá stejné pocity. Oběma nám nejde na rozum, jak je možné, že ve mně něco roste :-) Stojím si za tím, že jsem chtěla tu novinu oznámit až po první prohlídce u gynekoložky. Ale maminka si posteskla, že se mnou nemohla těhotenství sdílet už od začátku. Nikdy jsem nad tím takhle nepřemýšlela a ani mi nepřišlo, že bych byla nějaká tajnůstkářka. Jen jsem chtěla mít jistotu. Na druhou stranu chápu maminku, že je z toho trochu smutná. Ale teď už si mě zase užije naplno. 

Příští týden bych chtěla těhotenství oznámit i v práci. Mám k tomu jediný důvod, a to ten, že potřebuji uvolňovat na těhotenské cvičení. Ráda bych začala s těhotenskou jógou, ač jógu jako takovou příliš nemusím. Ale ráda bych se seznámila s ostatními maminkami z okolí a protáhnout tělo budu zcela určitě potřebovat. 

Dneska jsem byla na odběru krve v rámci screeningu. Za 4 týdny jdu na druhé kolo a výsledky. Snad se ve výsledcích neobjeví něco nečekaného. K mojí doktorce na další prohlídku jdu až za měsíc. Vůbec nechápu, jak si mě mohla objednat v intervalu 6 týdnů. Samozřejmě, když mě objednávala, tak jsem nevnímala, že je to tak dlouho. Mám sto chutí tam zavolat a objednat se na dřívější datum :-(  Jenže samozřejmě nechci vypadat jako histerka. Koukala jsem na diskuze a většina nastávajících maminek tam píše, že prohlídky měly jednou za 3 - 4 týdny. Nevím, proč zrovna já mám termín měsíc a půl. 

Poslední změna: 24.09.2013 11:05:29
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×