Inzerce
Inzerce
Inzerce

Test na těhotenskou cukrovku

Téma: Těhotenství
27.01.2014 12:32:29

Dnes jsem šla na obávaný test na těhotenskou cukrovku. Pár stránek jsem si o tomto testu přečetla, vyslechla si i nějaké názory od maminek, co jej již absolvovaly a měla jsem tedy dojem, že to bude naprosto otřesná zkušenost. Řekla jsem si, že na internet musím pověsit můj zážitek, abych trochu ulehčila tomu rozšířenému názoru, že to musí být pěkný hnus. 

Ze všech těch článků a názorů jsem totiž měla pocit, že budu pít glukózu v hustotě salka, že to nebudu moct vůbec ani polknout a bude to tak sladké, že jakmile to polknu, bude to chtít ven. No - upřímně - salko mi chutná (komu ne?) ale ve větším množství bych ho asi nedala. Nicméně nebylo to vůbec tak husté, nebylo to ani vůbec tak sladké. Mně vadilo jen to, že jsem dostala asi půllitrový kelímek studeného nápoje, který jsem měla vypít najednou. To mně osobně zrovna příjemné není.

Nevím, třeba záleží na laboratoři, jak moc vám roztok dají naředěný. Já jsem z domova měla přibalenou lahvičku s půlkou vymačkaného citronu a nebylo to ani potřeba. Nápoj byl sám osobě s citronovou příchutí a pokud bych tam zamíchala ještě tu moji šťávu, bylo by to pěkně kyselé.

Jediné, na co bych si mohla stěžovat je, že těhotná žena musí přijít na lačno, odebere se jí krev a potom ještě musí na lačno další dvě hodiny vydržet. Ale nápoj je dost sytý a tak jsem překvapivě ani hlad neměla. 

Nutno říct jednu zásadní věc - vybrala jsem si laboratoř co nejblíž k domovu. Naštěstí mám jednu doslova pár kroků. Tudíž jsem ty dvě hodiny mezi odběry nestrávila nikde ve městě, natož v čekárně, ale šla jsem domů a pospala si. Určitě je hodně důležité zvolit nějakou vhodnou laboratoř poblíž místa, kde si budete moci v klidu odpočinout. Běhat někde po nákupáku, nebo po městě, na to asi můžete rovnou zapomenout.

Nicméně. I když test proběhl zcela bez mých psychických následků, hodně napjatě očekávám výsledky. Moje chutě na sladké jsou enormní a ač to neznamená, že cukrovku mám, vůbec si nedokážu představit, jak bych zbytek těhotenství přežila, pokud bych měla být na dietě a bez sladkého.... Držte palce.  

Poslední změna: 27.01.2014 12:33:01
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×