Inzerce
Inzerce
Inzerce

Porod mé 2. dcery Terezky

Téma: Porod
02.02.2017 21:16:26

autor: EvaTstyle  
Vizitka
Fotogalerie

12.9. 2015 v 10hod večer /měsíc před plánovaným porodem/  ležím rozvalená, jako vorvaň u televize na pravém boku a zdálo se mi, jakoby lajcky řečeno, jsem si učůrla. Šla jsem tedy na záchod zjistit co a jak. Čůrala jsem, ale déle než se obvykle čůrá! říkala jsem si , že je to divný, malou přece nemůžu rodit tak brzo, a trochu jsem začala mít strach.

Vrátila jsem se k televizi a za 20 minut se ta situace opakovala, učůrnutí, záchod - neobvykle dlouhé čůrání. Vzala jsem si vložku, ale mokrá nebyla! Nechtěla jsem ale vyšilovat....

Před 12hod jsem si šla lehnout, spala jsem už v připraveném dětském pokojíčku pro miminko, sama bez manžela a bez Kačky, z důvodu opravdového odpočinku a taky on,aby spal a nebudil se mými pohyby, ale realita byla poslední týdny jiná, spalo stejně těžko.

Usínám usínám, tak 10 minut spím a najednou uvnitř mě něco škublo, jako když ve vás něco praskne, patrně se otevřela zátka.!!!..a také že prasko..., bylo to bolestivé, jako miniaturní kontrakce. "Ale omyl! vždyť mám rodit až za měsic"! říkala jsem si, ale myšlenky, že bych to už měla za sebou mě docela těšila, horší byla ta druhá myšlenka, ..snad je Terezka uuuplná a zdravá, aby neměla malinkou váhu, aby neměla pupeční šňůru kolem krku..takže před porodem to bylo docela psychicky náročné, ale s postupem času..NÁDHERNÉ.

Šla jsem ihned na toaletu, vzala si vložku a šla vzbudit manžela a Kačku, s tím, že už se miminko hlásí na svět, že se musíme obléknout a jet do porodnice. Musela jsem také rychle dobalit tašku do porodnice a připravit poznámky pro tatínka a naší čerstvou školačku dříve, a co možná nejrychleji. Byla jsem klidná a vyrovnana,nebo jsem se alespoň snažila, nechtěla jsem na nic zapomenout.

Něco mi ale v průběhu těhotenstvi napovídalo, že malá se bude hlásit dřív na svět, byla neuvěřitelná horka a také jsem do poslední chvíle pracovala, řešila vše potřebné do školy, družiny, ...takže není divu, že jsem byla i vysílená, nevyspala, vyčerpana... proto jsem i měla předbalenou tašku do porodnice už týden a poznámky pro taťku už v hlavě dlouho dopředu.

Tak už jen porodit a ve zdraví se vrátit obě z porodnice domů, ale samozřejmě mé obavy vzaly za své.

Hodiny ukazovaly zhruba 12:30 hod a to už jsem měla kontrakce docela silné, vím, že jsem seděla v autě na cestě do porodnice. Byly tak po 5 minutach, tak jsem si opět vyzkoušela opičí dýchání..to fungovalo. Do porodnice jsme přijeli před 1 hod ráno, bydlíme tak 15 minut od nemocnice. Vtipné bylo, te naše nemocnice vč. porodnice prošla rekonstrukcí a my se nemohli přijmu do porodnice dohledat. Nemocnice Kladno.

Zapomněla jsem říci, že jsem měla termín 11.října 2015, toto období od 2.10. - 12.10. se pravidelně každý rok v kladenské porodnici maluje, a nepřijímají žádné rodičky, takže kdybych rodila opravdu 11.10., musela bych porodit v jiné porodnici! Což jsem nechtěla! nejspíše bychom jeli do Slaného. Takže to nakonec pěkně vyšlo i s předstihem.

Všichni tři jsme se dostali po zavolání o helping na příjem do porodnice. Bylo tam naprosté ticho, všichni a všechno spalo. Zatímco mě vzaly sestry na příjem a vyzpovídavaly mě na vše potřebné manžel s Kačkou odjeli k prarodičům odevzat Kačku, už jsem měla  opravdu silné kontrakce..kontrolovaly i na přístroji miminka srdíčko. Doktor z hor přišel zkontrolovat na kolik cm jsem otevřená, byla jsem na 3 cm a sdělil mi, že dítě má váhu okolo 2, 910 kgm, což mě naprosto uklidnilo!

Poslední změna: 03.02.2017 20:36:45
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×