Inzerce
Inzerce
Inzerce

Jak ušít šaty pro maminku i holčičku

Téma: Krásná maminka (make-up, účes, šaty...)
13.09.2018 09:46:55

autor: Barunka.P  
Vizitka
Fotogalerie

 

Možná mám jen jiný vkus, než většina holek, ale v posledních letech jsem měla pocit, že je obrovský problém sehnat koktejlové šaty na běžné nošení třeba do práce, na nákupy, když vyrazíme na rodinný výlet apod. A to jak pro mě, tak i pro dcerku. Většina šatů byla pro takovéto běžné nošení až moc elegantně, byly příliš úzké a nepohodlné, ze silného materiálu, nebo měly střih, ve kterém se skoro nedalo hýbat. Najít šaty, které by mi vyhovovaly, byl skoro nadlidský úkol. Na eshopech jsem pár zajímavých kousků viděla, ale já si přeci jen oblečení raději vyzkouším osobně v nějakém kamenném obchůdku už jen proto, že mám poměrně štíhlý pas, ale výraznější boky, takže mi spousta střihů nesedí.

Jakým způsobem je tedy možné se na šití šatů vrnout?

Nejsem žádná velká švadlenka, ale řekla jsem si, že bych mohla nějaké jednoduché koktejlové šaty pro mě i pro dceru ušít. V případě obyčejnějšího střihu jde víceméně jen o sešití předního a zadního dílu k sobě, přišití případných rukávů a olemování látky. Velkou výhodou pro mě byl fakt, že jsem si mohla vybrat látku přesně dle mých představ a míry upravit na mou postavu. Střih několika šatů lze najít i na internetu, nicméně já jsem neobjevila nic dle mých představ a dělat střih sama od nuly jsem si netroufla, takže jsem využila starší tričko, ve kterém už moc nechodím, ale které mi vyhovuje zpracováním výstřihu i rukávů. Z trička jsem opatrně vypárala veškeré švy a rozdělila ho na jednotlivé části, které se staly základem pro šaty. Obkreslený střih přední a zadní části jsem mírně vypasovala dle čísel, která jsem naměřila na své postavě a prodloužila jej tak, aby mi šaty sahaly mírně pod polovinu stehen. Spodní část jsem nechala širší, aby se v šatech dobře pohybovalo. Zkusmo jsem přední a zadní část těchto koktejlových šatů sešila k sobě, vyzkoušela na postavě a na základě toho udělala na střihu několik menších úprav.

Pojďme do toho a půl je hotovo

Pak už stačilo sehnat vhodný materiál- já konkrétně zvolila bílý základ kvůli tomu, aby v šatech nebylo v létě příliš horko, který je potištěný pestrobarevným vzorem. Když už jsem měla vše nachystané, tak mi práce na jedněch šatech zabrala necelou hodinku času, což si myslím není nic hrozného. Takto jsem si ušila šatů několik v různých barvách a mám v plánu po zmenšení střihu ušít pár modelů i mé 6- leté holčičce.

 

Poslední změna: 13.09.2018 09:48:49
Diskuze
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×